“A visszaigazolásnak nem kívülről kell jönnie!”

Még csak 27 éves, de már ki meri mondani: sok jó dologban vett részt. A Bársony Orvos-Esztétika páciense, Dobos Evelin színésznőként, műsorvezetőként, és televíziós szerkesztőként is kipróbálta magát, ráadásul mindegyikből jelesre vizsgázott.

Játszottál a Napszálltában, az Egynyári kalandban, és a Curtiz című filmben is. Ezt még hova lehet fokozni?
Azért még van hová, de tény, hogy olyan munkáim voltak, amikre büszke lehetek! Legközelebb egy BBC sorozatban fogok szerepelni, de ez csak egy apró, pici szerep, amiről egyelőre még nem árulhatok el többet...

Több lábon állsz: a színészet mellett műsorvezetőként és szerkesztőként is dolgozol. Ezek mind olyan feladatok, amik teljes embert kívánnak, te valahogy mégis össze tudod őket egyeztetni. Mi a titok?
A fókusz! Ha valamivel foglalkozom, akkor csak arra fókuszálok és minden mást kizárok. Egyelőre működik ez a rendszer, pedig csak a véletlenek játéka, hogy így alakult az életem - az meg a szerencse következménye, hogy még jól is érzem magam!
Nem akartam színésznő lenni, nem éreztem késztetést arra, hogy feltétlenül a kamera elé álljak. Egy ismeretség révén mégis így alakult. Nem kerestem az első színészi szerepemet, inkább az talált meg engem. De a tévés karrierem is a véletlenen múlt: fél év közgáz szak után arra gondoltam, talán tetszene nekem a Színház- és Filmművészeti Egyetem televíziós műsorkészítő szakra, úgyhogy felvételiztem a szakra, ahova elsőre felvettek! Aztán a suliból hívtak el egy castingra, ahova elmentem, és megkaptam a munkát: műsorvezető lettem! Sosem terveztem tudatosan inkább csak hagytam alakulni a dolgokat, de közben nagyon jól éreztem és érzem magam - ez pedig egy pozitív visszajelzés magamnak arról, hogy a véletlenek jó irányba sodornak.
A színészet és a műsorvezetés is a kamera kereszttüzében zajlik. Megváltoztatta a magadhoz való viszonyodat az a figyelem, amit kívülről kapsz?
Színésznőként nekem nem az a dolgom, hogy szép legyek, hanem hogy a különféle szerepekben, karakterekben, élethelyzetekben is meg tudjam látni a szépet. Talán emiatt lehet, de nagy békében vagyok saját magammal!
Engem sokkal kevésbé foglalkoztat az emberek külsőmről alkotott véleménye, mint a munkámról szóló észrevételek. Persze, sok kommentet láttam, olvastam a külsőmről, de nekem nem ez a legfontosabb. Nem ebben keresem a visszaigazolást, mert annak nem kívülről, hanem belülről kell jönnie! Inkább többet foglalkozom a lelkemmel.
Ez mit jelent?
Sportolok, odafigyelek a rezdüléseimre, belső harmóniára és stabilitásra törekszem. Pszichológushoz is járok, ezt nem is akarom titkolni, mert sokkal boldogabb lenne az utca embere, ha ő is járna.
Mégis egy orvos-esztétikai beavatkozásra, a lézeres szőrtelenítésre adtad a fejed. Miért?
Mert sok olyan kicsi zavaró tényező van az életben, aminek talán nem is vagyunk tudatában, pedig ha ezeket a kis zavaró tényezőket ki tudjuk iktatni, óriási terhet vehetünk le a saját vállunkról. A lézeres szőrtelenítés pont ilyen: lehet, hogy elsőre nem tűnik sorsfordító beavatkozásnak, de hosszú távon rengeteg terhet vesz le az ember válláról, ezáltal nemcsak magabiztosabbá, de felszabadulttá is tesz!
Ha egy orvos-esztétikai beavatkozásnak ilyen pozitív lelki hozadéka is van, akkor mindenkinek tiszta szívből ajánlom!

"Leesett az állam: már két kezelés is látványos eredményt hozott,
ráadásul fájdalommentesen."

Mi a tapasztalatod a kezelésről?
Leesett az állam: már két kezelés is látványos eredményt hozott, ráadásul fájdalommentesen! Őszinte leszek, ez olyan tapasztalat nekem, ami után legszívesebben az összes kezelést kipróbálnám a Bársonynál!

Szerinted miben más a Bársony, mint a többi orvos-esztétikai központ?
Nagyon pozitív az üzenetük! Nekem iszonyatosan tetszik, amit a Bársony közvetít: az öngondozás fontosságára hívják fel a figyelmet, de nem esnek túlzásokba. Senkit nem akarnak rábeszélni semmire, senkit nem akarnak átalakítani, és nem döntenek helyetted semmiről: mindvégig nálad van a kontroll, de amiben a segítségüket kéred, azt vérprofin megoldják!

"Ha valamivel foglalkozom, akkor csak arra fókuszálok és minden mást kizárok. Egyelőre működik ez a rendszer..."