Hyaluronsavas arcfiatalítás

Miért használják olyan gyakran a hyaluronsavat a kozmetikumokban, milyen hatásai vannak?

A drogériák polcai tele vannak hyaluronsavas termékekkel. A jobb márkák között többféle hyaluronsavas arckrémet is lehet találni, ami mind frissebb, feszesebb bőrt ígér. Miért ilyen népszerű ez a kozmetikai alapanyag, milyen hatásai vannak a bőrre?

Mit kell tudni a hyaluronsavról?

A hyaluronsav egy a szervezetben természetesen előforduló anyag. Többek között megtalálható a bőrben is, de a szalagokban, ízületekben, szemekben és más szervekben is. Fő feladata a víz visszatartása, ennek köszönhetően a bőr élettel teli, ragyogó. Emiatt van az, hogy a hyaluronsavat előszeretettel használják a kozmetikai iparban, sőt ezen túl még különböző plasztikai beavatkozásokra is. Használható töltőanyagként a térfogat növelésére és a teltség helyreállítására, például az ajkak, vagy a ráncok feltöltésére is. Annyira hatékony, és mellékhatásoktól mentes, hogy az egyik leggyakoribb eljárás a legtöbb plasztikai sebészeten a hyaluronsavas arcfiatalítás. Ennek az eljárásnak számtalan előnye van, és nagyon hatékony is, 5-10 évet is fiatalodhat az arc megjelenése.

Hogyan hat a hyaluronsav az arcbőrre?
Mivel alapvetően a hyaluronsav szérum természetesen megtalálható a szervezetben, azonban az életkor előrehaladtával a mennyisége folyamatosan csökken. Ezért van, hogy idősebb korban ízületi problémák, valamint ráncok jelennek meg. Ebben a cikkben ez utóbbival fogunk foglalkozni. A hyaluronsav hiánya megakadályozza, hogy a bőr megtartsa a nedvességet, emiatt pedig ráncok alakulnak ki. A hyaluronsav bőr alá fecskendezése azonban segít ezen ráncok eltüntetésében, ugyanis a hyaluronsav segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát azáltal, hogy magához vonzza a vízmolekulákat a környezetéből. És Mivel egy olyan anyagról beszélünk, ami a szervezetben is megtalálható, nagyon csekély esélye van az irritációnak, allergiás reakciónak, a kozmetikai iparban, valamint a plasztikai sebészetekben használt anyagokat könyvedén befogadja a szervezet.

A hyaluronsav további előnyei
A hialuronsav segít az ízületeknek úgy működni, mint egy jól olajozott gép. Megakadályozza a fájdalmat és a sérüléseket, amelyek a csontok egymáshoz csiszolódásából erednek. A hyaluronsav nagyon jól visszatartja a vizet. Egy negyed teáskanál hyaluronsav körülbelül másfél gallon vizet tartalmaz. Ezért a hyaluronsavat gyakran használják a szemszárazság kezelésére, és ahogyan már többször említettük, hidratáló krémekben, testápolókban, kenőcsökben és szérumokban is nagyon hasznos alapanyag. Nemcsak a ráncok csökkentésében, a bőr frissítésében tételében segíthet, hanem a bizonyítottan segíti a sebek gyorsabb gyógyulását és csökkenti a hegesedést is. Érdemes tehát a hyaluronsavas készítményeket választani, mert bizonyítottan jó a hatásuk. Azonban a ráncok eltüntetéséhez nem elég a külső használat, a bőr alá juttatva sokkal hatékonyabb, ehhez pedig érdemes a Bónusz Plasztikai Sebészet egyik legújabb bőrfiatalító eljárását választani, ami a hyaluronsav befecskendezésén alapszik.