“Ha elégedetlen vagy magaddal, az az élet más területein is elakadást okozhat!”

Farkasházi Réka a Bársony Orvos-Esztétika páciense, legtöbben a Barátok köztből ismerik, pedig élete csak a sorozat után indult be igazán: színházi szerepek, drámapedagógia, kortárs gyerekverseket- és irodalmat népszerűsítő saját zenekar, műsorvezetés. Réka mégsem valamelyik munkájára a legbüszkébb, hanem arra az egyensúlyra, amit képes a munkája és a magánélete között megteremteni.

"Az a nő vagyok, aki mindig utólag látja magán azt, hogy mit láthattak benne korábban..."

Mindenki a munka-magánélet egészséges egyensúlyára törekszik, te megteremtetted magadnak. Mennyi idő jut ennyi feladat mellett saját magadra?
Nyilván háromgyerekes édesanyaként már kevesebb időm jut bizonyos dolgokra, mint fiatalabb koromban, de arra mindig szakítok időt, hogy kéthetente eljussak a kozmetikushoz, otthon pedig a magam eszközeivel figyelek a bőrömre.

Az egyik legtermészetesebb szépségként tartanak téged számon. Mi az, ami részedről belefér a szépségápolásba és mi az, ami nem?
A megelőzés híve vagyok, ezért leginkább a rendszeres arcápolásban hiszek. Ahogy halad az idő, én is kezdem magamon észrevenni az öregedés jeleit, de egyelőre nem gondolkodom komolyabb beavatkozáson, mert a színházban magam körül azt látom, hogy azok a színésznők a legszebbek, akik hagyták magukat természetesen, de nagy odafigyelés mellett megöregedni.
Harmónia árad belőled. Szerinted az, hogy valaki ennyire rendben legyen magával, mennyire függ a külsőtől?
Tényleg? Érdekes, pedig elég önbizalomhiányos ember vagyok… Az a nő vagyok, aki mindig utólag látja magán azt, hogy mit láthattak benne korábban azok, akik csupa szépet mondtak vagy írtak róla. Valószínűleg a mostani, negyvenes Farkasházi Rékára is csak a hatvanas Farkasházi Réka fog tudni így nézni! A kettő egyébként abszolút összefügg, de nem kizárólag az adottságokon múlik. Az, hogy milyen a külsőd, kihat arra, hogy érzed magad a bőrödben, ezért tartom annyira fontosnak, hogy odafigyeljünk és vigyázzunk magunkra! Valahányszor azt hallom nőktől, hogy épp olyan rossz passzban vannak, hogy az ágyból sincs erejük kikelni, mindig azt tanácsolom, hogy igenis keljenek fel, öltözzenek fel csinosan, tegyenek fel egy kis sminket, menjenek ki az utcára, és induljanak el előre! Szó szerint és átvitt értelemben is! Nem szabad elhanyagolni magunkat, mert ha elégedetlen vagy magaddal, az az élet más területein is elakadást okozhat!

"Az, hogy milyen a külsőd, kihat arra, hogy érzed magad a bőrödben."

Most már nemcsak a nyilvánosság figyel rád: anyukaként három gyerek lesi minden mozdulatodat. Feléjük mit szeretnél közvetíteni az öngondoskodással kapcsolatban?
Azt, hogy az ápoltság nagyon fontos! Két lányom és egy fiam van, szerencsére mindannyian nyitottak erre. A fiam kifejezetten kíváncsi rá, pasiként mit jelent az ápoltság, és mivel a tinikor elején jár, nagyon odafigyelünk nála az arcápolásra. A lányok közül az egyik gyakorlatilag profi sminkes, ezért őt nem is a sminkelésre kell megtanítanom, mint inkább arra, hogy a sminket hogyan kell teljesen lemosni, hogy a bőre tiszta legyen, tudjon lélegezni, és minél tovább megőrizhesse a mostani állapotát.
Említetted, hogy komolyabb beavatkozásra még nem adnád a fejed. Mit próbáltál ki eddig a Bársonynál? Barna hajú, világos bőrű nő vagyok, ebből már lehet sejteni, hogy fiatal koromtól kezdve sokat küzdöttem a szőrszálakkal - ezért a lézeres szőrtelenítést próbáltam ki. Áldás, hogy ez a kezelés létezik! Végre nem kell nap mint nap azzal foglalkoznom, hogy néz ki a bőröm... Színésznőként az is a feladatom, hogy minden egyes nap színpadképes legyek - a lézeres szőrtelenítés pedig sokat segített ebben, ugyanis a jelmez nem igazodik hozzám: nekem kell mindennap olyan állapotban lennem, hogy bármilyen jelmezbe bele tudjak bújni feszengés és aggodalmak nélkül.
Miért pont a Bársony mellett döntöttél az orvos-esztétikai központok közül?
Mert profik, alaposak, figyelmesek, kedvesek, és rugalmasak. Csak pozitív élményekkel távoztam az eddigi kezelésekről! Ráadásul az eredmények is magukért beszélnek: mindenkinek bátran ajánlom a lézeres szőrtelenítést  .