ÉLD át a meséd!

Egyszer volt, holnap lesz a fotózás. Kinyílik a mesekönyv..., ez lesz a kiindulópont – határoztuk el az Esküvő TREND Magazin shootingjára készülve, és Törőcsik Franciska színművész lesz a királykisasszonyunk, mesehősnőnk, aki eljátssza a különböző hercegnős karaktereket, hiszen olyan tehetséges. A díszlet különösen fontos volt, egyszerre kellett a meséhez illeszkednie, másfelől az is szempont Ceffa-Majlik Éva dekoratőr és díszlettervezőnek, hogy esküvőre is alkalmas és trendi legyen, utat mutatva a menyasszonyoknak. A ruháknak fontos szerep jutott, hiszen a királylányok stílusához kellett illeszkednie, bíztunk Mihályi Gabi divattervezőben. A részletek, kiegészítők, torták mind erősítik a hatást, kicsit sem lehetnek egyszerűen csak elegánsak, véletlenek! A főszerkesztő közben a mesék modern tanulságára is törekedett, hogy ezt is fejezze ki ez a képsorozat, vagyis ne másoljuk a mesét, hanem mutassunk vele utat a mai lányoknak... Így készült hát, előre összedolgozva, Dévai Zoli fotósunkkal folyamatosan telefonálgatva, egyeztetve, mégis: a szerencse is a kollégánk lett, köszönnünk kell a közreműködését, hogy ilyen, a 20 éves Esküvő Trend Magazin történetében is kivételes anyag születhetett. A varázslatos képeket keresd az Esküvő Trend Magazinban, itt a kulisszatitkainkat meséljük el, mert az is egy izgalmas, tekervényes történet....

Statisztáink, Nehéz Nóra és Dömsödi Boglárka el is kezdtek mesélni a két kislánynak, Kincsőnek és Eszterkének a Pálma Rendezvényház parkjában. Ez a jelenet indította el a történetet, mely filmszerűvé vált ettől a pillanattól. Dévai Zoli, Mészáros Gábor fotósaink azt hitték, itt (felső kép) már készen is vannak, amikor megjelent a háttérben hirtelen a váratlan vendég... A semmiből lépett elő, de a gyerekek nem ijedtek meg, mert olyan diszkréten volt ott, hogy észre sem vették, amikor a hátuk mögé lépett a HATALMAS! Így annál is jobb és mesésebb képünk születhetett, mint gondoltuk volna... – ez itt csak werkfotó, az igazi az Esküvő Trend Magazinban!

Örülünk, amikor profinak nevezik csapatunkat, de az az igazság, szerencsénk is van sokszor. Ez a karizmatikus komondor magától lépett képbe, váratlanul jelent meg, és két perc múlva el is tűnt a parkban, mintha madár se látta volna...

CSIPKERÓZSIKA KRÚDYT OLVAS - és megfejti álmát

Igen, Krúdy Gyula legendás álmoskönyvét tartja Csipkerózsikánk a kezében...
Törőcsik Franciska pedig, amikor lehunyja szemét, akkor is szuggesztív marad – hogy játszott! Életre keltette a mesét. Az angolpark romantikus romkertje a kastélyává változott lassan.
A magazin fotózásán 30 ember dolgozik, közösen, egymást támogatva, és a csapatmunka szép példája látható ezen a képen is: Marton Melitta, aki a papírvirágjait tervezte a meséinkhez, szépen összedolgozott a Ceffa Flower dekoratőrével, Évával, és a Diamond Tortaszalon tortája is épp ideért az első jelenetnek ehhez a pillanához... A képekben tükröződik az élet és halál, a fény és árnyék, a félelem és a boldogság katarzisa.

HÓFEHÉRKE TÖRPE NÉLKÜL? JAJ! Eltört mind!

A csomagküldő szolgálaton keresztül rendeltünk törpéket, meg is érkeztek a fotózás előtt egy nappal. Csakhogy: ezer darabra törve...
– Honnan szerezzünk néhány óra alatt?
Kovács Boglárka főszerkesztő épp ezen lamentált, amikor Mihályi Gabriella divattervező-iparművész felhívta, hogy elmesélje, elkészült a ruhákkal, az Esküvő Trend Magazin koncepciójához alkalmazkodva tervezte meg az M. G. WEDDING új, királylányos kollekcióját, és több kreáció is született, mint gondolta, annyira megihlette a koncepció... Hófehérke ruhája... – és kezdte elmesélni. 
...ha már szóba hozta Gabi Hófehérkét, főszerkesztőnk elmondta, min bosszankodik: eltörtek a törpécskék.
Gabi erre képet küldött, fura módon egy percen belül, és azt kérdezte:
– Bogi, ők jók lesznek? Jöhetnek? - épp egy rokona kertjéből telefonált ugyanis, és a kis szobrok a lába előtt heverve díszítették a kiskertet, mintha arra várnának, hogy jöhessenek.
Ilyen nincs! Hát, így dolgozunk mi - flottul megy minden, készülünk, de mint a puzzle, sokszor úgy kerül helyére a történetünk: -) !

Berendi Györgyi mesterfodrász egyik kollégánk gyerekeinek Disney meséskönyvét tanulmányozva a hosszú hajú színésznőnek, Franciskának pillanatok alatt Hófehérke-frizurát készített, paróka nélkül! Szandra Willi pedig minden egyes királynő portrénál más sminket épített fel, alapjaitól kezdve, a rúzsok színe is változott, a highlighter fényével szinkronban. A Diamond Tortaszalon tortái is igazodtak a koncepcióhoz, Hófehérke aranyalmás menyasszony tortája a boldogságról üzen, hogy ami rossznak tűnik, arannyá válik végül, vagyis a javadra lesz, ne keseredj el!

A WHITE & BLACK gyémánt ékszerei is erősítették a mesét, itt a különleges kék gyémánt varázslatot kelt, és a mese kék–sárga színére utal, ami a dekorációban visszatér.

SZANDRA WILLI SMINKMESTERÜNK NEM SAJNÁLTA ODAADNI AZ EGYIK DRÁGA RÚZST, HOGY A TÜKRÖT FELIRATOZZUK VELE, hogy varázstükörré változzon:-)

ALÍZ - amikor a JÁTÉK ÚRRÁ LESZ RAJTUNK

Alíz csodaországban. Törőcsik Franciska az asztal alá bújt, spontán, saját magát rendezve, mi meg álltunk ott, néztük, a kis cicák követték a színésznő instrukcióit. A rózsaszín flamingó Beáék nyaralójának kertjében állt, más színben. Szentpéteri Csőke Bea a fotózás kedvéért átfestette. Az M. G. Wedding alul pink -lila színátmenetes ruhakölteménye, bár láttuk a terveket, a meglepetés erejével hatott... Érdemes a fejdíszeket is figyelni! Az Evalena Handmade minden karakterhez másfélét talált ki, a kedvünkért Alíznak játékos, csillogóköves masnit készített, amivel trendet teremtett az Audrey Hepburn stílusra vágyó, őzike alkatú menyasszonyoknak!

A HEART OF THE BRAWE LION KENNEL DÍJNYERTES KISCICÁI FANTASZTIKUSAN STATISZTÁLTAK, KAPKODTUK A FEJÜNKET. AZ EGYIK BEBÚJT A BÖGRÉBE, HOGY KIFEJEZZE A MEGBOLYDULT MÉRETARÁNYOKAT, AHOGYAN AZT EBBEN A MESÉBEN KELL. Így szemléltette: A KICSI ÓRIÁS, A NAGY ELTÖRPÜLHET – ez a stratégia, látásmód az életben is működőképes. A rosszal ne foglalkozz, a kis örömöket nagyítsd fel!

MARTON MELITTA PAPÍRVIRÁGAI VARÁZSLATOSAN ILLESZKEDTEK A MESÉBE, ÉS ITT NINCS VÉGE, HISZEN KÖVETKEZETT A JÉGKIRÁLYNŐ, íme, ehhez mit talált ki...

A JÉGKIRÁLYNŐ SZÍVE OLVADJON EL! – keltsen érzelmeket, ha fagyos is!

Ez volt az instrukció, és a Ceffa Flower mesés dekorációt alkotott, ezüst virágokkal. A jelenett mögött szintén van egy kis titkunk. A terítő valahogy elkeveredett, ezüstöt gondolt ki Éva, de...
–Vajon hol lehet?
Annamari, az Evalena Handmade iparművésze viszont épp egy ezüst terítőre helyezte a kollekcióját, amit azonnal felajánlott:
–Használjátok, vigyétek, persze.
És a jégkirálynő szíve talán éppen ettől olvadt el, mert Törőcsik Franciska fagyos arcot mutatott a beállításokkor a meséhez hűen, de ettől a kulisszák mögötti jelenetünktől kilépett a szerepből, és elmosolyodott!

A FEJDÍSZ BRAVÚROS, TÖBB OLDALRÓL IS LÁTNI KELL, MINDENHONNAN MEGLEPETÉS. AZ EVALENA HANDMADE KRISTÁLYOS, JEGES FEJDÍSZÉHEZ HARMONIKUSAN ILLESZKEDIK BERENDI GYÖRGYI COPRA ÉPÍTKEZŐ "FRIZURAKÖLTEMÉNYE". MIHÁLYI GABI, az M. G. Wedding DIVATTERVEZŐJE A MEADERRE HÓPELYHEKET TERVEZETT! A süti-kék a fagyos világot hozzák el.
A tanulság pedig, hogy a TEHETSÉGEK EGYÜTT ERŐSÍTIK EGYMÁST, és ETTŐL MÉG SIKERESEBBEK:-)

ARIEL – ne szomorkodj, semmi baj!

A PÁLMA RENDEZVÉNYHÁZ hatalmas, impozáns ablakai tengeri akváriummá alakulnak át koncepciónkban. A Diamond Tortaműhely kék karamellben hullámzó tortája igazi bravúr, a Butlers és Ceffa Éva kiegészítői szintén a víz elemeit vonultatják fel. Az i-re a pontot azonban Szentpéteri Csőke Bea tette fel, hiszen Arielünk meséjében három ötlete is érvényesül.
•Először is az, hogy az oxigénbuborékot imitáljuk szappanbuborékkal! •Aztán hozott egy rőf türkiz tüllt, amivel a tenger hullámzását hitette el.
•A harmadik ötlete pedig egy fiatal iparművész üvegkerámiáinak dekorációva illesztése volt: Szabó Viola vizsgadarabjai egészítették ki az asztali kompozíciót.

Ugye, mesébe illőek Mészáros Gábor fotóművész képei?

Szabó Viola fiatal iparművész "jeges tengeri mesevilág" ihletésű kerámiái

Tenger színe és hullámai a tortán, sellő inspirálta minisütik társaságában

HAMUPIPŐKE CIPŐKÉI – és kétkerekű tökhintója

– A fényképezőgépet vagy a motorokat szereted jobban? – ezt a kérdést még nem tettük fel Dévai Zoli fotóművésznek, mert nem tudna választani. Valahogyan szeretett volna most is motort fotózni, és elküldött egy narancssárga változatot a megbeszélésre, mit szólunk hozzá. Egyik kollégánk rávágta:
–Nahát, ez olyan, mint egy tökhintó! Hamupipőke ezzel érkezhetne és akkor a királyfi állna dilemma előtt, hogy a nő tetszik-e jobban vagy a járgánya?
Ceffa Éva rögtön díszletezte is, a Diamond Tortaműhely órás tortát készített, hogy az idő végességére emlékeztesse, az M. G. Wedding pedig, mely nem csak ruháiról, hanem egyedi cipőkollekciójáról is híres, számtalan cipővel dobta fel a jelenetet. Egy kis füstgép is pöfögött azért:-) Íme...

A RÉSZLETEK EREJE ÉS AZ ODAFIGYELÉS A KIS TEMATIKUS MÉZESKALÁCSOKBAN IS KIFEJEZŐDIK. VERONIKA MÉZESKALÁCS KUCKÓJA ITT A SZÉPSÉG ÉS SZÖRNYETEG TÖRTÉNETÉHEZ KÉSZÍTETTE EL AZ ÜVEGBÚRA ALATT ŐRZÖTT RÓZSÁT, mézeskalácsból.

Mesénk az újságárusoknál, vagy itt, webshopunkból  is megrendelheted, ingyenes házhoz szállítással az Esküvő Trend Magazint.
KÖSZÖNET A "HIGGY A MESÉDBEN" c. anyagunk résztvevőinek:
Főszereplőnk: hercegnőnk, mesehősnőnk TÖRŐCSIK FRANCISKA SZÍNMŰVÉSZ, köszönet játékáért!
Helyszín: PÁLMA Rendezvényház, Tata 
Ruha és cipő: M.G. WEDDING DRESS & SHOES 
Dekoratőr, virágok, díszlettervező: 
CEFFA FLOWER/SZABÓ–MAJLIK ÉVA 
Ékszer: WHITE AND BLACK ÉKSZER 
Fejdísz: EVALENA HANDMADE 
Torta: DIAMOND TORTASZALON 
Ceremóniamester: BORSODI IMRE

Mézeskalács: VERONIKA MÉZESKALÁCS KUCKÓJA 
Papírvirágok: FOREVER ROSE BOUTIQUE 
Smink: SZANDRA WILLI PHI 
Haj: BERENDI GYÖRGYI 
Tányérok, színes poharak: LA MESA EVENT RENTAL 
Kiegészítők: BUTLERS 
Fotó: DÉVAI ZOLTÁN, MÉSZÁROS GÁBOR, SZENTPÉTERI CSŐKE BEA 
Produkciós vezető: Kovács Boglárka 
Videó: Hajdú Tamás/SLTstudio 
Külön köszönet statisztáinknak! 
Nagylányok: DÖMSÖDI BOGLÁRKA 
NEHÉZ NÓRA 
Kislányok: ESZTERKE és KINCSŐ 
Fajtatiszta kiscicák: HEART OF THE BRAVE LION KENNEL
 

Álmodjatok meséset, és váltsátok is valóra!