"A feleségem a gyenge pontom" Horváth Tamás

Horváth Tamás a feleségétől függ. És olyan jó volt nézni ezt a gyönyörű függőséget, melyről nem szabad leszokni. A szerelmes házaspárral, Horváth Tamás énekessel és kedvesével, Andreával főszerkesztőnk, KOVÁCS BOGLÁRKA beszélgetett.

"Régimódi családból jövök, mi hiszünk a házasságban. Andika viszont épp ellenkezőleg. Akit csak ismert, elvált, vagy meg sem házasodott..."

– Élvezed? Ugye, élvezed, Andika? – kérdezi Horváth Tamás énekes a menyasszonyi ruhában pompázó feleségét és nem is a visegrádi Silvanus Hotel panorámájában, még csak nem is felesége lélegzetelállító látványában gyönyörködik, mint itt a stábból mindenki, hanem: az örömében. Péterfi Andrea, aki Tamás managere is, gyermeki mosollyal fedezi fel a saját szépségét a fejedelmien elbűvölő Sophia Loretta Szalon ruhakölteményeiben. Hét éve ismerik egymást, három éve élnek házasságban.
 Mit jelent Neked a házasság? – kérdezem Tamást,.
– Régimódi családból jövök, mi hiszünk a házasságban – mondja az énekes. – A feleségem barát,  társ, szerető, a családot jelenti számomra és... mindent. Első ránézésre törékeny, miközben hatalmas ereje van, maszkulin alkat, kitartó és küzdő. Rengeteget tanultam és folyamatosan tanulok tőle.
– Mit tanulhat egy férfi egy nőtől?
– Hogy merjek szembenézni a saját hibáimmal és az erényeimmel. Merjek felelősséget vállalni az érzelmeimért és a tetteimért. ...ahogy Ő a világot látja, amilyen szelíden, de mégis erősen, az folyamatosan megindít és meglep. Azonnal feleségül akartam venni, de bevehetetlen várnak tűnt.

– Nálunk a családban mindenki elvált, egy harmonikus, hosszú távú kapcsolatot sem láttam példaként, beleértve a saját első kapcsolatomat, amiből a kisfiam született – lép közelebb hozzánk a készülő képről Andrea, ránk is figyel. Ahogy lassan az egész stáb és egy-két szemfüles szállóvendég is mellénk ügyeskedik, beszélgetésünket hallgatni. – ...de én folyamatosan mondtam, hogy mi higgyünk a házasságban, nekünk sikerülhet – jegyzi meg Tamás.

"Érzékeny kisfiú voltam, és a magyartanárnőm azonnal észrevette ezt. Sírva fakadtam például a József Attila órán, mert megsajnáltam, hogy nem volt kabátja..."

– Mielőtt megismerted Andreát, sok szerelmed volt? Viszonylagos a dolog, de mégis...
– Inkább sok..., ha visszaszámolok. Vele mégsem ment könnyen. Eleinte észre sem akart venni. Van egy különös képessége, hogy idegen emberek megnyílnak előtte, tud nekik valami olyat mondani, ami segíti őket útjukon, és a szívükbe talál. Ugyanakkor meg tudja tartani velük szemben mégis a két lépés távolságot. Néha komolyan azt érzem, mintha nem először járna már itt a földön...
– Milyen tulajdonságodnak köszönheted, hogy a feleséged lett végül?
– A kitartásomnak. Kitartónak kellett lennem, pedig előtte talán nem is volt meg ez a képességem, ő váltotta ki belőlem.
– Amikor a Tiéd lett, már sikeres ember voltál?
– Nem a sikeres előadóművészbe szeretett bele. Nem volt nekem akkor semmim: csak a sárga csekkjeim és a hitem.Tizenkét éves korom óta zenélek, és veszek részt így-vagy úgy a szórakoztatóiparban. Amikor Andikával találkoztam, egyik napról a másikra éltem... Akkoriban sokszor az eszembe jutott József Attila. Amikor hetedikes voltam, nagyon jó magyartanárom volt, ma is hálás vagyok Dömötörnének. (Itt kimondja tisztelettel a tanárnő teljes nevét és most először nem kíséri szemével a feleségét.) Fantasztikus órákat tartott, imádtam Petőfit, ma is hat rám. Az egyik József Attila órán pedig sírva fakadtam.
– Miért?
...mert József Attilának nem volt kabátja. A tanárnőm észrevette az érzékenységem és órai munkára 5-öst adott. Nem azért, mert elsírtam magam, nem. Hanem mert pontosan tudta, hogy mindent megtanultam, és a költő hatása alá kerültem...

"Ma már annyi mindent megvehetnék, de a feleségemnek nem ez kell. Neki semmi olyanra nincs szüksége, amit pénzen lehet kapni..."

- Ma már sok mindent megvehetnék. A sikeremet lehet mérni a lakásomon, a szép autómon... És Andikának mindent meg is vennék. Bemegyek vele drága boltokba, mint a múltkor, hogy vegyek neki egy Gucci táskát, hadd örüljön, annak minden nő örülne... És ő rám mosolyog, és azt kérdezi: "Mondd, miért kellene ez nekem? Hiszen annyi mást is csinálhatnánk ennyi pénzzel?"
És akkor én ezen meghatódom... Nem láttam még ilyen embert.
Akkor inkább elviszem valahová, utazgatni...

– Sokat utazgattok. A Maldív- szigeteken esküdtetek, és minden évben visszatértek...
– Az utazás a közös élményt jelenti, amit soha nem vehet el tőlünk senki.
Csak 44 éves volt az édesanyám, amikor meghalt. Agydaganata volt, a halála előtt 13 évvel megműtötték, de nem sikerült meggyógyulnia, viszont velünk maradhatott még évekig. Akkor a családunk úgy döntött: ha nincs is sok pénzünk, utazni fogunk. Élményt adunk neki, hogy lássa, milyen szép a világ, és minél többet megélhessen abból. És összeszedtük, amink volt, és édesanyánkkal utaztunk, és boldog volt velünk. Alig 17 éves voltam, amikor itt hagyott, még felnevelt, éppen felnevelt, de ma is rengeteg élmény köt össze bennünket.

– Ahogy beszélsz, csillog a szemed, tükröződik benne a fehér ruhás feleséged sziluettje. Mi lesz Veled tíz év múlva?
– Nemzetközi sikerem lesz! A dalaimat külföldön is ismerni fogják!
– Magabiztos vagy, egyenes tartású, jó rád nézni...  Petőfi!
– Csernus doki mondta nekem egy sorsdöntő fellépésem előtt, hogy:  " Hideg fejjel, forró szívvel! Csak erre gondolj és sikered lesz.”
(A szálloda halljában közelünkbe férkőzők közül néhányan szipognak, könnybe lábadt szemmel figyelnek a párra, és hallgatnak bele a beszélgetésünkbe, ami a beállítások szünetében készül, vagy mikor a fotósok Andreát portrézzák. Mintha egyre többen lennének. Tamást nem zavarja, hogy hallgatják és nézik...
– Azon gondolkozom, mi lehet a gyengéd, a gyenge pontod?
– A gyenge pontom: Ő – és a feleségére mutat Tamás tekintete. – Minden dalomban benne van. Ő ihletett. Ő a múzsa. Nehogy valami baja essen. Annyira szeretem! Ma hajnalban értünk ide egy koncertről a fotózásra, tudtam, hogy fáradt leszek, alig aludtam, csak azért vállaltam, hogy ő boldog legyen, élvezze ezeket a szép ruhákat, ezt a gyönyörű napot.
És örüljön.

"Az egyetlen gyenge pontom a feleségem"

Helyszín: Silvanus Hotel, Visegrád
Menyasszonyi ruha: Sophia Loretta Szalon

Öltöny, nyakkendő, mandzsetta:  Starker Férfi Divatüzlet
Ékszer, tiara: Oh My Pearl/Túri Glória
Dekoráció: Ceffa Virág/Szabó-Majlik Éva dekoratőr
Haj: Berendi Györgyi
Smink: Szalai Nikoletta
Fotó: Dévai Zoltán, Erdős Zsolt, Polonkai Gizella
Dekor kiegészítők, terítő, evőeszközök: Butlers, Ceffa Virág
Galambok: Fehergalambeskuvore.hu

Cipő: Salamander