Voyage-Bálint Sára összművészeti ruhakiállítása

Meglepetés performance-szal várta BÁLINT SÁRA divattervező vendégeit a 2020-as menyasszonyi kollekciójának debütáló kiállításán. A balett, a színház, az utazás, a természet zenébe illő hangjai, a lágy szellő, a fotóművészet és a virágköltészet is jelen volt ezen a zárt térben rendezett, egy napig látható, összművészeti ruhabemutatón.

RÉGIBEN AZ ÚJAT
Bálint Sárától megszoktuk, hogy a régi csipkéket varázslatos új élettel tölti fel, a romantikát természetközeliséggel teszi szívhez szólóvá. A zárt kiállítói térben madárcsicsergés hangja hallatszott, és a próbababákra függesztett ruhák mintha életre keltek volna a műteremben, a lágy szabásvonalaktól, a természetes anyagoktól. Bálint Sára csipkéi egészen mások, mint ahogy mondjuk egy világmárkán szoktuk meg. Puha tapintásúak, kézimunkák, etno elemeket hordoznak, érzékenyek, eredetiek, minden kreációja haute couture darab. A 2020-as kollekcióval a tervező jelentősen újított eddigi menyasszonyi darabjain, de előbb nézegessük azokat a ruhákat, melyek már felismerhetővé teszik Őt, szinte a védjegyévé váltak.

ÉNEKESMADARAK, NAPLEMENTÉBEN
A csipkeruhákon kívül a tüll és a selyem is helyet kapott az új kollekcióban. Az elefántcsontszínek mellett a madarak, rigók árnyalatait, másképpen a nyári naplemente rózsaszínes-narancsos pasztelljeit is ruhába sűrítette a tervező.

TARTS MEG ÉS ENGEDJ SZABADON!
A természetes hangeffektek mellett egy balerina selyemcipellőinek hangja is hozzáadott valami összművészetit a performance-hoz. Bíró Emese táncművész madárcsicsergésre táncolt. A selyem-tüll csipkével díszített ruha, amit viselt, még könnyedebbé tette, akár egy kismadarat, és azt az érzetet keltette, mintha a műterem adta kalitka nem határolná be mozgását ebben a légies kreációban, hanem úgy tartaná itt, hogy bármikor szabadon engedi...

LEPJ MEG. KÖZBEN MARADJ MÉGIS, AKI VOLTÁL
...a végére tartogattuk az újdonságot. Sára ezúttal olyan anyagokhoz is merészen nyúlt, melyek eltérnek a vintage világtól, például az ezüstösen csillogó flitteres kelme egy egészen szokatlan, keleties szabásvonalhoz vezette.
A kiállítás másik meglepetése az a meader volt, melyhez palást csatlakozott, bájos volt, és érzéki.
A Tervező úgy újult meg, hogy közben megmaradt benne az, amiért régóta szeretjük.

https://balintsara.com/
IDŐPONT EGYEZTETÉS

+36 20 531 6941
info@balintsara.com

1027, Budapest Jurányi urca 1-3. Jurányi Alkotóház