A lila ruhás nő

HORVÁTH LEILA NOÉMI, az ALMINKA divattervezője bemutatkozik, törékeny, fiatal és rendkívül szerény... Aztán megmutatja a kollekcióját. Formabontó lila ruhák, szaténból, organzából, bársonyból, lendületes vonalvezetéssel, elbűvölőek.
Viszonylag fiatalon határozta el, saját ruha márkát szeretne létrehozni. Ennek ellenére sokáig nem tudta, hogyan is csinálja. Esküvői szalonban kezdett dolgozni, és ott, a világmárkák között jött a felismerés, ilyeneket szeretne tervezni és készíteni. Na, nem pont ilyeneket. Hanem olyan egyedi ruhákat, melyek ezt a mesés életérzést hordozzák, és osztják meg viselőjükkel. HORVÁTH LEILA NOÉMI, az ALMINKA divattervezője felejthetetlen módon mutatkozik be lila kollekciójával, és elakad a lélekzet...

- A tervezés során igyekeztem arra gondolni, hogy ezek a ruhák olyanok legyenek, amit más alkalommal is fel lehet venni, akár variálható módon. Ezt szolgálják a két részes kreációim. A különböző fazonok és anyagok között mindenki megtalálhatja az ízléséhez, alakjához legjobban illőt, kedvükre összeválogathatják, kombinálhatják a lányok a felső részt és az alsót, és a végén mégis egységesek maradnak. Mindezt azért, mert számomra az a legfontosabb, hogy a koszorúslányok boldogan jelenjenek meg a ruháikban az esküvőn. Mert a lányok akkor mutatnak a legjobban az esküvőn, ha nem feszengenek a ruhákban. Csak akkor készülhetnek róluk is tökéletes képek. Különben is, mi másért vannak ebben a kitüntetett szerepben, ha nem azért, hogy szépek legyenek?

"Sokszor kérdezik, miért éppen a lila, miért lila az összes ruhám.
A szín kiválasztása érzelmi alapú volt..."

- Amúgy is szeretem a lilát, ám a szín jelképes jelentése is közel áll hozzám, hiszen a kreativitás színe. Arról nem is beszélve, hogy ez az uralkodók színe, főleg arannyal kombinálva, amivel exkluzív hatást kelt. Ez az egyik oka, hogy nem szeretnék több színnel dolgozni.  A másik pedig, hogy így tudtam a legjobban szemléltetni azt, mennyire rendkívüli hatást lehet elérni önmagában az anyagok, formák variálásával. Az arany pedig a meghökkentés miatt, szeretek néha az ötleteimmel picit megosztó lenni, így akinek ez bejön, vele én is biztos együtt fogok tudni dolgozni.

trendi!
A modell itt olyan ékszereket visel, melyeket az esküvői csokrából készítettek. Keresd az Örökszépet, és Neked is maradandó lesz a csokrod, hordhatod!

Az aranyra a meghökkentésért van szükségem, szeretek néha az ötleteimmel picit megosztó lenni, így akinek ez bejön, azzal én is biztosan jól együtt fogok tudni dolgozni. Szeretek eltérő felületeket létrehozni az anyagok segítségével. Minden díszítés kézzel készült, és ez nem csak a gyöngyökre igaz. Az arany anyagok is általam készültek, amik megjelennek masni, ujj és felsőrészekként. Ezen kívül minden más folyamatot is én végzek, a szabásminta szerkesztés-modellezéstől, a szabáson át a varrásig.

Még több kép az Esküvő Trend Magazinban, az újságárusoknál!
Fotó: Dévai Zoltán, smink: Szandra Willi makeup, Haj:  Jhane makeup, Ékszer: Vergina és Örökszép

ALMINKA ELÉRHETŐSÉGEI

Telefon: +3670/3065685
Email:
leila.n.horvath@gmail.com

facebook.com/aalminka/
instagram.com/alminkatopia/
pinterest.com/alminkatopia/