Az idő kincsei

AZ AURORA FOLKGLAMOUR felvállat missziója, hogy megmentse a népművészetet, feltámassza színességét, méghozzá úgy, hogy belopja arra épülő kollekcióját a ruhatárunkba és: használjuk.
Aki egyszer is találkozik ezzel a cipőkkel, bakancsokkal, ékszerekkel, virágkoszorúkkal is kiegészített alkalmi- és menyasszonyi kollekcióval, beleszeret, és ez a szerelem sosem megy ki a divatból, nem ér véget.

Kíváncsi voltam, milyen ruhát visel majd a lattéhoz. A fotózáson túl, egy kávézóba beszéltünk meg másnapra találkozót. A shootingon a kollekciója egyik darabjában érkezett NÉMETH HAJNAL AURORA ipar- és kézművész. Abban dolgozta végig a napot, öltöztetett, irányított, hajában diadémmal. Olyan kényelmesen mozgott a ruhákban mégis, mint mai nők farmerben, joggingban...

– Sosem volt farmerem – mondja és sorolja: – Van rajtam egy bordó, fekete bársony szalaggal díszített zsámboki szoknya, ami autentikus népi viselet. Ebből kivettük a kötényfoltot, ami annak idején bármilyen olcsóbb anyagból készülhetett, szélesebb derekat terveztem hozzá, tépőzárral működik. Régi katonai övet is viselek, arany fémszálas díszítéssel, átalakítottuk nőivé.
– Milyen régi?
–Az 1800-as évek végéből származik, körülbelül...
– Izgalmas. Az ékszereid?

–Antik muranói mozaik van belefoglalva az általam tervezett mintákkal, magyar hímzés motívumokkal. Életfa látható rajta, két páva fogja közre, ez azt jelentette régen, megvédenek a sötétségtől és a rossztól.
A TÖRTÉNET ÉS A KÉPSOROZAT FOLYTATÓDIK AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL, keresd az ESKÜVŐ TREND MAGAZINT!

Fotó: DÉVAI ZOLTÁN
Lányok és a menyasszony ruhái, ékszerei, cipői, párták, diadémok:
AURORA FOLKGLAMOUR
Helyszín: SZENTENDREI SKANZEN
Öltöny: FŐVÁROSI ÖLTÖNYHÁZ 
Smink: HUPKA ERIKA ÉS SZALAI NIKOLETTA • Haj: BERENDI GYÖRGYI, TOLDYNÉ BERENDI KITTI
Dekoráció: DEKORÁGI
Menyasszony: KÁLVÁRI MÚZSA • Modellek: AVANTAGE MANAGEMENT www.avantagemodels.com
ESTEE, FLORA, MAJA, VIVIEN, DAVID, DOMINIK, ZET