Akár tünde nyelven is

Szeretem a Nagy Napot emlékezetessé, a lehető legszemélyesebbé tenni, és bízom benne, jó úton járok – mondja Tollas Brigitta, a Dreamparty esküvőszervezője, szertartásvezetője, ceremóniamestere, majd hozzáteszi: – Az esküvő nem csak a pár életének nagy napja, hanem a családnak és a barátoknak is, hiszen ők a menyasszony és vőlegény történetének, életének szerves részei. Azért olyan varázslatos az esküvők világa, mert emberi életeket, sorsokat ismerhetsz meg és válhatsz a részesévé.

EGYEDI ÉS SZEMÉLYES
Melyik tematika mostanában a legtrendibb?
–Sokféle stílus hódít az esküvőkön, főként a szertartásokon. Gyakran találkozom valamilyen fantasy-tematikájú esküvővel, mint például Twilight, Harry Potter vagy Gyűrűk ura, de volt már olyan szertartásom is, ahol azt kívánták, legyen benne Trónok harca utalás. Bármi megvalósítható, szeretem a kihívásokat. A legtrendibb, véleményem szerint, az egyediség, a személyesség, ez az, ami sosem megy ki a divatból.
Melyik esküvőd az, ami ilyen szempontból elsőnek jut az eszedbe?
–Abszolút a Gyűrűk ura stílusú, ahol minden olyan volt, ahogyan az ember Tolkien világát elképzeli. A szertartás tartalmazott tünde-nyelvű elemeket is és a fogadalomtétel egy része szintén tündéül történt. A lakodalmi hangulat olyan volt, mintha legalábbis egy középföldei hobbit-buliba csöppentem volna. Számomra is felejthetetlen élmény marad.
Miért lehetnél Te az adu ásza a jövő esküvőinek?
–Túlzás lenne ezt kijelenteni, szerényebb vagyok ennél, viszont erős a szakma iránti elköteleződésem. Ez a klasszikus erény az, ami minden esküvőnél jól jöhet. Ebből kiindulva törekszem mindig a legjobbra, akár szertartásról, lakodalomról vagy az esküvő megszervezéséről legyen szó. Továbbá nem hátrálok meg a különleges ötletektől sem, szeretem az újdonságokat és a kihívásokat, a kreativitást igénylő feladatokat.

„A legkülönösebb esküvőmön a lakodalmi hangulat olyan volt, mintha egy középföldei hobbit-buliba csöppentem volna”

 

APRÓ MEGLEPETÉSEK EREJE
Milyen ötleteid vannak kisebb, családias, de exkluzív alkalmakra?
–A kisebb esküvők esetében sokkal nagyobb hangsúlyt lehet fordítani a részletekre. A dekorban rejlő apró meglepetésekkel kivívhatjuk a vendégek csodálatát. Amikor családias esküvőket szervezek és a szertartást is én vállalom, az mindig sokkal személyesebb, szókimondóbb, humorosabb. A lagzira mindenképp valamilyen beszélgetős, nagyon szórakoztató, poénokkal teli játékot javasolnék, aközben a családtagok, barátok még inkább megismerhetik egymást.
Kisebb esküvő kontra nagyobb. Az anyagiakon túl mik az érvek, ellenérvek?
–Azt gondolom, hogy mindkét opcióból ki lehet hozni a maximumot. Leginkább a pár elképzeléseitől és karakterétől függ, melyik a legjobb számukra. Nem mindenki szeret a reflektorban lenni, ha így van, valószínűleg nem is választja a nagy létszámú esküvőt, viszont ebben az esetben a party is teljesen más hangulatban telik. A kisebb esküvő meghittebb, családiasabb. Tapasztalataim szerint mindkét esetben ugyanolyan jól érzik magukat a párok és vendégeik is.

A SZERELEM JEGYÉBEN
Rengeteg a külföldi-magyar vegyes esküvőd. Az eltérő nációk szokásait hogyan ötvözöd?  
–A kulturális különbségek leginkább a közös bulin érezhetőek, hiszen másképp szocializálódunk, más kultúrából érkezünk. Természetesen nagyon fontos az angol nyelvű kommunikáció, mely tekintetében szintén számíthatnak rám. Leginkább a közös ünnepléssel, kötetlen játékokkal, ismerkedős feladatokkal hozom közelebb az embereket egymáshoz, fontos a nyitottság a különböző kultúrákra, szokásokra, azokat is bele kell építeni a nagy nap forgatókönyvébe. Legyen szó külföldi-magyar esküvőkről vagy magyar esküvőkről: a szerelem jegyében zajlik a nagy nap.

KERESD TOLLAS BRIGITTÁT ITT: • +36 30 959 1606 •  www.dreamparty.hu