Tökéletes eljegyzési gyűrű gyémánttal

Az eljegyzési gyűrű kiválasztása hatalmas feladat, főleg, ha gyémántgyűrűt keresel. Olyan hosszútávú - egész életre szóló - befektetés ez, amelynek sikere nem pénzbeli bevétel, célja pedig nem a haszonszerzés. Csupán egyetlen embert kell vele meggyőznöd és lenyűgöznöd, az az egy azonban a legfontosabb, a legszebb és a legtökéletesebb mind közül. Érthető, ha aggódsz, hiszen mégiscsak egy befektetés ez (még ha nem is hagyományos értelemben véve), a hibalehetőségek száma pedig hatalmas.

Bár valószínűtlen, hogy ezen múlik majd a lánykérés sikere, az emlék szépségéből jócskán elvehet, ha valami nem jó az ékszerrel.
Van azonban néhány szabály, aminek a betartásával elkerülheted a rettegett hibákat.
1. Határozd meg a kereteket!
Egy eljegyzés kapcsán gyakran nagyon érzékeny téma a költségvetés, azonban elengedhetetlen, hogy ezzel kezd a tervezést.
Gyémántgyűrűt nemigen találsz néhány tízezer forintért, azonban azt se felejtsd el, hogy a párod ismer téged, tudja, mik a kereteid. Nem fogja rossz néven venni, ha nem a legdrágább darabot választod neki, amennyiben az nem fér bele a büdzsébe.
Ugyanakkor spórolni se próbálj! Az eljegyzés egy gyönyörű és nagyon fontos alkalom, így érdemes szem előtt tartani a gyűrű szimbolikáját: az örökkévalóságot, az összetartozást. Egy bizsu nem éppen ezt fogja kommunikálni!

2. Gondolkozz!
Ülj le és gondold végig, mit tudsz a párodról! Ha úgy szeretnéd megvenni a gyűrűt, hogy ő ne tudjon róla, akkor is hatalmas segítség lehet.
Milyen típusú ékszereket hord? Milyen gyémánt illik hozzá?
Ha stílusából adódóan nem kedveli a feltűnő, nagy ékszereket, az eljegyzési gyűrűvel is valószínűleg a visszafogottabb, kifinomultabb vonalon kell majd mozognod!

3. Színek, színek, színek
Lehet, azt gondolod, az eljegyzési gyűrű anyaga fehérarany, a gyémánt pedig “átlátszó” és ezzel ki is merül a színekhez való viszonyod. Ezzel természetesen nincsen baj, főleg, ha korábban még nem foglalkoztál eljegyzési gyűrűkkel. Most azonban, hogy eljött a Te időd, ideje megismerkedned néhány dologgal!
Kezdjük a foglalat anyagával. A Robert Feil Diamond eljegyzési gyűrűi aranyból készülnek, három színvariációban: fehér, sárga és vörös.
Az, hogy a párodnak melyiket választod, személyes preferencia kérdése, ha azonban nincsen erőteljes elképzelésed, egyszerű színelmélettel is kiválasztható a tökéletes darab. Ha világosabb a választott hölgy bőre, a fehérarany, míg sötétebb bőr (és haj) esetében a sárga vagy vörös változatok fognak a legjobban mutatni.
Valamivel bonyolultabb a helyzet a gyémánt esetében. A gyémánt hagyományosan valóban “átlátszó”. Ugyanakkor különböző kémiai folyamatok és anyagok hatására létrejöhetnek színes darabok is.
Ha ilyenre esne a választásod, újból a színelméletet érdemes elővenned. A nemesfém színéhez hasonlóan jellemzően a melegebb tónusok mennek a sötétebb bőrszínekhez, míg a hűvösebbek a világosabbakhoz. Ezen kívül színes gyémántok esetében beszélhetünk arról, amit a színelméletben telítettségnek hívnak, vagyis hogy az adott színű gyémánt mennyire “áttetsző”. Ebből a szempontból a sötétebb tónusú bőrhöz a legjobb választás a nagyobb telítettség, vagyis az erősebb színek választása. Ugyanakkor a világosabb bőrűek itt hatalmas előnyben vannak: az alacsonyabb színtelítettség kellemes letisztultságot, az erősebb színek pedig gyönyörű kontrasztot biztosítanak.
Ezzel azonban máris rátérhetünk az utolsó dologra, amit érdemes előre átgondolnod.
 

4. Határozd meg a gyémántot!
Egyszerűnek tűnik ez a tanács - a megfelelő technikával pedig valóban az is lesz! Itt az ideje, hogy megismerd a 4C-t!
A 4C az angol cut, clarity, colour, carat szavakat jelképezi, vagyis a gyémánt alakját, tisztaságát, színét és méretét határozza meg.
Az első (cut) az, ami ránézésre leginkább meghatározza a gyémántot, hiszen azt mutatja, hogy csiszolás után melyik gyémánt-formának felel meg az adott darab. Ez a jellemző nem csak ránézésre fontos, de az eljegyzési gyűrű kialakításában is nagy szerepet játszik, hiszen befolyásolja például a foglalat kialakítását.
A második (clarity) a gyémánt tisztaságát mutatja, vagyis hogy vannak-e az adott darabban esetlegesen más anyagok, apró szemcsék.
A harmadik (colour) egy D-től Z-ig terjedő listán határozza meg az adott kő színét. A listán a D teljesen színtelen, míg a Z sárga színű gyémántot jelöl. A legértékesebbek általában a D jelölésű darabok, ugyanakkor újra érdemes megemlíteni, hogy ma már kifejezetten színes köves eljegyzési gyűrűket is lehet találni.
Végül az utolsó jellemző a “carat”, amely gyémántok esetében a súlyt jelöli (ellentétben az arannyal).
Ha mindezeken a pontokon sikerrel végigmentél, eljött az ideje, hogy a tettek mezejére lépj. Utolsó tanácsként azt ajánljuk, hogy olyan ékszerészt keress fel, akiben bízol és akinek biztosan tudod, hogy számodra megfelelő a munkája.

Jó szívvel tudjuk ajánlani A Robert Feil Diamond-ot, például.

Kínálatukban eljegyzési gyűrűk széles választékát találhatod. Ezen felül blogjuk és ingyenesen letölthető tudásanyagaik további információkkal és tanácsokkal látnak el a végső döntés előtt. Munkatársaik pedig készségesen a segítségedre állnak, hogy az eljegyzés Számodra is tökéletesen sikerülhessen.

Mik tehát azok a lépések, amiket követve jócskán emeled a siker esélyeit?

• Tudd, mennyit tudsz/akarsz költeni az eljegyzési gyűrűre!
• Gondold át, milyen típusú ékszer illik a párodhoz! Válaszd ki, hogy egyszerű és visszafogott vagy feltűnőbb, nagyobb darabot keresel majd!
•Találd ki, milyen anyagból készült gyűrűt szeretnél! Ha a hagyományos aranyhoz ragaszkodsz, az sem zárja ki a választás lehetőségét, hiszen dönthetsz sárga, fehér és vörös arany mellett is.
•Válaszd ki a gyémántot! Ebben segítségedre lehet a 4C, hiszen tökéletesen lehatárolható, mit szeretnél. Ehhez a következőket kell eldöntened:
•Milyen csiszolást képzeltél el? Más szavakkal, melyik gyémánt-forma az, ami a legjobban tetszik?
•Milyen tisztaságú gyémántot szeretnél? A legkisebb “szennyeződések” még nem túl feltűnőek, a legtöbb helyen azonban szeretnek tökéletes tisztaságú darabokkal dolgozni. •Milyen színű gyémántot szeretnél az eljegyzési gyűrűben látni? Ezt tökéletes pontossággal meghatározhatod a D-től Z-ig terjedő listán.
•Mekkora legyen a kő, vagyis hány karátos gyémántot keresel? Itt figyelj arra, hogy a gyémántnál nem azt jelenti a karát, amit az aranynál!
•Végül válassz megbízható partnert! Ne aggódj, ezt egyszer már sikeresen megtetted, hiszen a párod megkérésére készülsz éppen! Így hát az ékszerész kiválasztása sem foghat ki rajtad!

    Reméljük, ezzel a néhány tanáccsal a zsebedben sikerült egy kicsit megnyugtatnunk és már Te is elhiszed magadról, hogy képes vagy ezt a feladatot is teljesíteni. Mi hiszünk benned és szurkolunk, hogy megtaláld a tökéletes darabot, amellyel az utolsó darab is helyére kerül és minden szempontból tökéletes lehet majd a lánykérésetek!

Sok sikert kívánunk Neked és boldogságot a párotokkal kettőtöknek!