Már most szépülj a tavaszi-nyári esküvőre!

A tavaszi-nyári esküvőre már most érdemes elkezdeni a szépülést, az őszi-téli időszak ugyanis a legalkalmasabb a fényesztétikai kezelések elvégzésére. Pigmentfoltok, fibrómák nyakon, dekoltázson, hónaljon, makacs, maradandó aknés hegek, ráncok az arcon, 2-3 kezeléssel szép eredményt lehet elérni, hogy ne feszélyezzék a menyasszonyt, és magabiztosan állhasson oltár elé.

Itt az idő – mondja dr. Lukácsi Andrea, a BÁRSONY ORVOS-ESZTÉTIKA bőrgyógyász szakorvosa – akkor is, ha csak tavaszi-nyári esküvőt szerveztek –, ezeket a fiatalító-szépítő eljárásokat áprilisig végzik a szakemberek, hiszen fokozott fényvédelem szükséges hozzájuk.

AZ ARC HAMVASSÁ FIATALÍTÁSA
Ráncok, jóindulatú bőrelváltozások, elszíneződések, hegek, öregségi foltok... Ezek nem a középkorú hölgyek, az örömanyák problémái?
–A harmincévesek is felkeresnek bennünket a különböző, arcon is jelentkező elváltozások megszüntetése érdekében, a napfény, a szolárium ugyanis roncsolja a bőrt – mondja a doktornő. – A változás nem egyik pillanatról a másikra következik be, ez egy folyamat, amit, ha időben észlelünk, megállítható, lassítható korszerű lézeres kezelésekkel, és jóval később kell plasztikai sebészhez fordulni.
A lézeres kezelések kiválóak karácsonyi ajándéknak is, hiszen ezeknek most van szezonja.
–Igen, azért van szezonja, mert ezek fényérzékeny kezelések, vagyis nyáron nem ajánlatos végeztetni. Azt szoktuk mondani, hogy a legoptimálisabb, ha a hölgyek bőre visszafakul az eredeti, legvilágosabb bőrszínükre. Tehát a kezelést megelőző időszakban, minimum egy hónappal előtte szoláriumozni sem szabad.
Mi a „legvilágosabb” bőrszínünk?
–Még télen is ki van téve az arcunk az erős napfénynek, és nem is a síelésre, hanem elég csak egy téli kirándulásra gondolni. A bikini alatti rész, a hónalj tájéka, a csukló belső fele jó iránymutató ilyenkor. A közkedvelt, fájdalom-mentes photorejuvenáció, vagyis a hámlasztás nélküli, a bőr felsőbb rétegeinek eltávolítása nélküli bőrfiatalító eljárás csakis abban az esetben végezhető, ha elérte a vendég a legvilágosabb bőrszínét.
Mi ennek az eljárásnak a lényege és mit nyerhetünk vele?
–A bőr belső szerkezetének megújulását serkenti, a finom ráncok eltüntethetők vele, és gyönyörű, friss, üde arcbőrt eredményez. A nevében is benne van, megújítja, rejuvenizálja a bőrt. A kezelés hatására a kollagén újra építi önmagát, majd az új kollagén betölti a réseket a ráncokban és a repedésekben. A photorejuvenáció hatására a bőr vízmegkötő képessége lényegesen növekszik, látványosan feszesebb, fiatalosabb, hamvasabb lesz. Emellett eltűnnek a bőr színelváltozásai, halványulnak az öregségi foltok, pigment foltok, homogén, szép, tónusos arcot kapunk. Még az értágulatok is megszüntethetők vele, melyek harmincéves kor elején járóknál is egyre gyakoribbak az orr vonalán. A mikropixeles széndioxidos kezelés a másik, amit ilyenkor ajánlunk, bőrgyógyász szakemberek segítenek eldönteni, kinek melyik eljárás hozza el személyre szabottan a legjobb eredményt.
Az utóbbi az eljárásnak mi a működési elve?
–A mikropixeles bőrmegújítás során a lézer négyzetcentiméterenként 50-150 mikroszkopikus méretű pixelekben, pontocskákban éri a bőrt. Ezekben a mikropixelekben kialakuló, szinte láthatatlan lézeres sebek a megmaradt ép bőrből kiindulva gyorsan megújítják a bőrt. A lézer hőhatása összehúzza a bőr alatti kötőszövetet, sőt fokozza az elasztikus és kollagén rostok termelődését is, így a bőr alatti kötőszöveti réteg rugalmasabbá válik, elindul a bőr megújulási folyamata. A kezelés eredményeként feszesebb, simább és üdébb bőrfelszínt kapunk.
Kell bőrpirosodással számolni a beavatkozások utáni hetekben?
–Ezek a módszerek nem járnak mély hámlasztással, a bőrön a kezelés után csupán enyhe, átmeneti kipirosodás látszik, nem feltűnő. A legrosszabb esetben egy hét alatt az is elmúlik, csak a rugalmas, szép, hamvas bőr marad látványos.

Photorejuvenáció, vagyis hámlasztás nélküli, a bőr felsőbb rétegeinek eltávolítása nélküli bőrfiatalító eljárás. Fájdalommentes és hatásos

"Ezek az esztétikai kezelések a szervezet természetes folyamatait erősítik, serkentik, ezáltal idézik elő a kedvező változást, szépülést, és vezetnek el egy magabiztosabb, testileg-lelkileg kiegyensúlyozottabb nőig."

ÚJDONSÁG!
Mi az a panasz, amivel mostanában a menyasszonyok megkeresik még Önöket?

Egyre gyakoribb a szemhéjfeszesítés kérése. A szem környékén a legvékonyabb a bőr, itt kevesebb a kollagén, így sokan már egészen fiatalon szembesülnek a gravitációs hatással, megereszkedik a szemhéjuk. Beszűkíti a tekintetet, jelentősen öregít, mert a fáradtság hatását kelti. A plazmakezeléssel már egy beavatkozás is látványos eredményt mutat, és évekig tart, mivel a nagyon apró, szemhéjra irányuló speciális tűvel működő készülék beindítja az új kollagén állomány képződését.

A TEST BŐRE ÚJRA SIMA, FIATAL
A testen milyen kezeléseket szoktak kérni a hölgyek télen?
–A lábakat seprűvénák, értágulatok csúfíthatják el, ez is gyakori panasz a nők körében. Örökletes tényezők, a genetika járul hozzá, és, persze, az életmód. Ezeknek a problémáknak a kezelése is most ajánlott, nem is csak a fényérzékenység miatt, hanem azért is, mert télen, a hidegben az erek összehúzódnak, így szépen össze lehet zárni azokat.
A lézeres szőrtelenítések szezonja szintén az ősz és a tél...
–Azokon a test területeken, melyeket napfény ér, télen végezzük. Nyáron csak a fénynek nem kitett tájékokon, hónaljon, bikinivonalon ajánlott.

A PSZICHÉRE IS HAT
Sok hölgy megszépülését és örömét látta már a BÁRSONY ORVOS-ESZTÉTIKÁNÁL. Hogyan lehetne összefoglalni a lézeres kezeléseknek a jelentőségét?
–A szépség összetett kérdés és szubjektív. Ezek a csúcsmodern eljárások nem csak a ráncokat tűntetik el, hanem megújítják a bőr felszínét és fiatalítják a belső szerkezetét, ezáltal természetes és évekig tartó megújulást eredményeznek. Üdébb, frissebb, minden szempontból fiatalosabb bőrt kapunk, miközben, és számomra ez nagyon fontos: nem torzulnak az arcvonások. A lézer nem alakítja át az arc karakterét, csak fiatalosabbá teszi. Míg a plasztikai sebészeti műtét az arc jelentős változásával jár együtt, a lézeres beavatkozások diszkrétek, nincsenek varratok sem.
Nem mellékes, hogy a szervezet természetes folyamatait erősítik, serkentik, és ezáltal idézik elő a kedvező változást, vezetnek el egy magabiztosabb, testileg-lelkileg kiegyensúlyozottabb nőig.