Mitől csillognak annyira a sztárok?

Penélope Cruz, Meghan Markle, Lady Gaga. Mitől csillognak annyira? A hírességek megjelenését egyedségük mellett mostanában a szintetikus gyémántok viselése is kiemeli a tömegből, jobban ragyognak, mint valaha. A nők imádják a gyémánt gyűrűt, de most valahogyan egészen másképp is szerethetik!

ÚGY RAGYOG,
HOGY TEKINTETTEL VAN A BOLYGÓRA

Penélope intenzív megjelenését az ékszer még inkább kiemeli, szinte szikrázik, közben a világsztár amellett, hogy a fényűzést és a luxust is megjeleníti Anne Leibovitz fotóján, melyen mellesleg a férfivadító bika szerepét vállalja fel, a fenntarthatóságot is képviseli.
A környezettudatosság és a fenntarthatóság a dizájnermárkák munkafolyamataiban is egyre erősebben megmutatkozik. Az évek során megannyi híresség rántotta le a leplet arról, hogy az igazi bőrből és bundából készült kabátok és táskák mögött mennyi szenvedés áll, hogy a ránckisimítók sok házi kedvencnek való élőlény fájdalmából születnek, hiszen rajtuk tesztelik... Így a luxusmárkák etikus és környezetbarát alternatívák útjára léptek. Ez az áttörés az ékszeripart, azon belül a gyémántokat is elérte. A természetes gyémánt bányászata során felbolydul a természet egyensúlya, káros anyagok szabadulnak fel, és a folyamat etikussága is megkérdőjelezhető – erre nyújt remek alternatívát a mesterséges gyémánt. Szerkezete megegyezik a természetes gyémánttal, és ugyanazt a káprázatos drágakövet akár féláron is megkaphatjuk. A laborban növesztett gyémánt ugyanolyan szemet gyönyörködtető és minőségi, azonban garantált fenntartható forrásból származik – ezért is választják a világsztárok inkább mostanában.

Penélope Cruz nem csak kiáll a mesterséges gyémánt mellett, hanem Atelier Swarovski közreműködésével  saját, szintetikus ékszerkollekciót is tervezett. A Cannes Filmfesztiválon szintetikus gyémántokkal díszített fülbevalóban jelent meg.

NEM LEHETSZ KÖZÖMBÖS
TE SEM!

De nézzünk egy egészen más stílusú sztárt, az őrületbe kergető pop-dívát: Lady Gagát, aki azt is bizonyította, hogy színésznőként is nyerő, nem csak énekelni tud. Már  a “Csillag születik” című film premierjén mesterséges gyémánt fülbevalóban és nyakékben jelent meg. Látványa lélegzetelállító volt, és fel kellett figyelni arra, hogy ez az ékszer nem csak tekintélyes és ragyogó, hanem egy szerethető ideológiát is megtestesít. Aki viseli, az a Föld sorsa iránt sem közömbös.

Rihanna híres slágeréből ismert: “Ragyogj, ahogy egy gyémánt”, és a mesterséges gyémántra is érti ezt, hiszen szeret abban csillogni. Íme...

MÁR TRENDI
HAZÁNKBAN IS!

Magyarországon az első mesterséges gyémánt márka, az ARTIDIA 2022-ben debütált. Tulajdonosa, Feil Róbert elsőként hallotta meg az idők szavát. Ahogy a hollywoodi hírességek számára fontos a fenntarthatóság és a tudatosság az ékszerviselés terén, úgy számára küldetéssé vált hazánkban is megteremteni azokat az innovatív lehetőségeket, melyek által környezettudatos döntéseket hozhatnak a magyar hölgyek is. 
– A laboratóriumban készült gyémántok magját valódi gyémánt adja – mondja Feil Róbert, – de előállításukhoz nem kell megbolygatni a természetet, hiszen ezek a drágakövek fejlett technológiával, laboratóriumi körülmények között születnek.
– A mesterséges gyémánt valóban van olyan szép, mint amelyik a természetben született? – vetettük fel.
– A mesterséges gyémántokat sem mikroszkóppal, sem szabad szemmel nem lehet megkülönböztetni a természetes gyémántoktól. Egy nagy előnyük azonban akad: áruk akár 50-60%-kal is kedvezőbb lehet –, tehát ugyanazt a minőséget nem csak etikus módon, hanem kedvezőbben kapjuk meg.