Magyar-olasz álomesküvő

A magyar-olasz tulajdonban lévő butikhotel, a Rooms La Costa és a hozzá tartozó Ristorante Ficopazzo Toszkána egyik legszebb részén található, Montefollonico településén. A magyar-olasz házaspár, Bucs Ágnes és Paolo Masini séf által megálmodott vendégháznak és étteremnek magyar törzsvendégei is vannak, köztük olyanok is, akik az esküvőjüket is itt és Ágnes szervezte meg.

- Immàr 15 éve élek Toszkána egyik legszebb részén, a varázslatos Val D'Orcia mentén. Montefollonico, Siena provincia egyik tündéri etruszk Borgoja ez a város Dèl-Toszkánában -meséli lendületesen Ágnes.
– Pienza 10 km innen,  Montepulciano, ahol a Twighlight filmet forgatták, csupán 8 km tőlünk. Csillagtúra-szerűen helyszínünkből kiindulva bejárhatjátok a filmekből már jól ismert toszkán vidéket.
Cortona 20 km, Arezzo 40 km, Siena 35km, Montalcino 25 km, Val D Orcia városkái 20 km-re találhatók, Tirren-tengerpart 130 km, Assisi 80 km; Firenze 1 óra, Ròma 2 óra. Így esküvő után csodálatos nászutatok lehet.
MONTEFOLLONICO váoskától 3 km-re lévő FICOPAZZO birtokunk gyönyörű panorámát nyújt esküvőre, és konyhánk messze földön híres ízeiről, éttermünknek különleges atmoszférája van.
Fèrjemmel, Paoloval birtok- és hoteltulajdonosként dolgozunk együtt évek óta, jelenleg a Ficopazzoban. Magyarorszàgon a banki szférában dolgoztam, azt hagytam ott, kiköltöztem, a Siena - i Egyetemen  tanultam és magával ragadott az olasz életöröm. Évek óta magyar  és angol nyelvű gasztro-kirándulásokat, gasztronómiai heteket, bortúrákat, és persze álomesküvőket szervezek, vendégeink örömére, akik esküvő után, az évfordulójukat is sokszor ünneplik nálunk, szeretnek a szép emlékeikre emlékezni.

A 200 férőhelyes fedett teraszról olyan látvány tárul elénk, mely lenyűgöző, az élet távlatait kitágítja. A séf közben az autentikus toszkán konyha remekeit varázsolja elénk, a tenger gyümölcseivel körítve vagy épp főszerepben. Az esküvő itt, a harminc olívafával büszkélkedő, hamisítatlan olasz vidéken izgalmas emlék marad, biztosan újraéled többször is, részletei bevésődnek örökre.
www.lacosta.it

A borok további élményt jelentenek, ahogy az esküvő szervezése is. A párnak, szüleinek szinte az a legfontosabb dolga az ínyencségeiről az olaszok által is dicsért étteremben, hogy kiválasszák a fogások mellé tervezett borokat, mikor, mihez, melyik is legyen. Nem könnyű a nagyon jók közül a legjobbat... Közben ÁGNES, aki otthon van itt, mindent megszervez Nektek. Gyönyörű apartmanokkal is rendelkezik a rendezvény helyszín, így mindent tökéletes lesz az olasz álomesküvőtökre, sőt nászútra is marasztalnak.

Az olasz életörömet hirdeti a Toszkánában tartott esküvő, itt pedig ráadásul magyaros vendégszeretettel. Bucs Ágnes tulajdonos ugyanis: magyar. Története tele van szeretettel és szerelemmel, hiszen ismert olasz séffel kötött házasságot.

Igen! – Ebben a kis kápolnában is lehet az esküvőd, Ágnes megszervezi Neked.

A VIDÉKI OLASZ KISVÁROS BÁJA
Montefollonicótól 3 km-re vagyunk, védett nemzeti parkban,15 000 négyzetméteren, vadászati tilalmi övezetben. Különlegesen szép természetvedelmi terület ez, melyben a 430 négyzetméteres épületegyüttes található, két különálló apartmanjával, melyek óriási panoráma-ablakaikkal fantasztikus rálátást nyújtanak a tájra: Pienza, Montepulciano es Montalcino városai, sőt a legendás Siena is látható innen. 
Az apartmanok szeparált parkolóval és önálló bejárattal rendelkeznek, az épületben, környezetében, a bútorain érezhető a toszkán stilus. Az olasz régiók közül Toszkána varázslatos erővel bír, ami nyomban elcsábítja az utazókat. A Napsütötte Toszkána érzés itt, a vidéki, középkori városkában megérezhető, és az olyan vendégszerető, gasztro- és kulturális élményeket kínáló helyeken, mint a Montefollonicoban található Ficopazzo, beléd rögzül. annyira, hogy ha hazaértél, évekkel később is mosolyt csal az arcodra emlékeivel.

– Paolo családja nápolyi származású, apai ágon a nápolyi király udvari chefjével rokonok, sok "spéci" receptet és trükköt alkalmaz. Mi is a saját tulajdoú Ficopazzo nevű, több hektáros toszkán birtokunkon élünk, és ide várunk Téged is, akár nászutazásra, akár gyönyörű álomesküvőre vágysz.
Gyere, tarts velünk Te is!

Programjaink részletesen magyar nyelven  weboldalunkon olvasható, de a Facebookon is megtalálsz, itt:
Toscana Cooking Schopl
Napsütötte Toscana
Rooms Ficopazzo
Toszkána esküvők
A Google-on Ficopazzo Agriturismo & Ristorante néven találjátok a navigációt hozzánk.