Címlapunk igaz története

Az "Európa legjobb színésznője" díjjal kitüntetett BORBÉLY ALEXANDRA az Esküvő Trend Magazin menyasszonya. Két éve már, hogy halasztgatja esküvőjét. A vírus legkeményebb, legnehezebb időszakában sem mondta le fotózásunkat, amit hónapok óta terveztünk.

AMIKOR MÁR SENKI SEM FÉL
Kint a vírus most szedi a legtöbb áldozatát, a karantént a napokban szigorították. A reggeli kávé közben hallgatjuk a napi halálozási statisztikát, és hát, a főszerkesztőn látjuk, fél. Mégis valami szépet akarunk itt és most, március 23-án... A stáb két nap alatt a második sminkesét veszti, ők azonnal jelentették, hogy valószínűleg fertőzöttek, reggel(!) pedig az utolsó előtti emberünk szól, valami nincs rendben vele, mit csináljon, jöjjön azért? Mondjuk, gyógyuljon, és reméljük, nem lesz beteg. Ekkor a tartalék tartalékjának tartalék sminkmesterét hívjuk, aki azonnal felveszi a telefont. Szinte örül nekünk, hogy hát, rajta a sor..., aztán finoman szabódik, persze, aggódik azokért, akik betegek lettek és akiknek a helyére állhat most. És máris repül, hogy dolgozhasson, fél órán belül megérkezik, ami, lássuk be, szinte lehetetlen.... Ez az a pont, amikor főszerkesztőnk elengedi a napot, innentől kicsit sem aggódik. Pedig a fotózás helyszínén, a Mystery Hotel Budapestben még egy utolsó próba előtt áll a stáb. Ami most nem a világítási technika ellenőrzését jelenti, mint egyébként, hanem egy vírus-gyorstesztet. Mindenki szépen átesik rajta, negatívan (ez lett az új "pozitív" jelentésű szó) és akkor elindul a munka... Maszkban, mégis. ...mert a teszt se "százas". 

RÁ VÁRUNK, MÉGIS MEGLEPETÉSKÉNT HAT, HOGY ÉRKEZIK
Borbély Alexandra
megérkezik. Fekete, vagány Che Guevara sapka, bőrdzseki, középmagas bokacsizma, és azonnal természetes. Mi állunk, nézzük, és nem hisszük el, hogy itt van. Nem fél, ez is a meglepetés erejével hat, pedig két hónapot készültünk erre a mai napra. A forgatáson, végig, estig közvetlen marad, akkor is, amikor a Romantika Szalon gyönyörű menyasszonyi ruháit viseli, bár az első percekben inkább elégikus képek készülnek. Mintha a Testről és lélekről c. filmje hatása alatt állnánk még, mintha az folytatódna esküvővel végül...  Mintha. A "mintha" pedig mindig varázslat.
A hatalmas szálloda kerengőjében a fény körbeveszi, különös, össze nem téveszthető báj jellemzi. Igen, kicsit sem tipikus. Tóth Judit, a Romantika Szalon tulajdonosa olyan ruhakölteményeket választott, melyek a színésznő természetes szépségét hangsúlyozzák, világhírű spanyol márkák 2022-es kollekcióját vonultatta fel. Ez a ruha március 22-én éppencsakhogy megérkezett:-), így a szerencsénk jelképe lett...

Amikor nincs mellette Nagy Ervin, a híres színész, akkor is vele van.

NYITNIKÉK! AZT ÜZENTÉK A VIRÁGOK
Miközben tehát eleinte lelki tükröt mutató képek születnek, a kulisszák mögött Burger Éva mester virágkötő a fotózás díszleteit készíti. A színházak még zárva vannak, így egy különleges ötlettel antikolt fej-fajanszot választ, melyet virágokkal tölt meg– vagy inkább kelt életre. Ezek jelképezik most a közönséget. Éva kezében a mai napon minden átalakul, mint valami színházban, vagy egy vágyott, elképzelt, szebb világban. A csillárokból csokor lesz, a kristály különös színt kap..., de ezt majd a magazinban nézegessétek. Már nem érezzük a bajt, ami a világban van, elfelejtetik a virágok. Jácint illatozik, kedvesen és derűsen, hogy itt a tavasz, nyitnikék, a szíveknek és az országnak is!...

IGAZI?!
Ha már az átalakulásról van szó, Kanyári Eszter tortavirágai is átlényegülnek, és elhisszük, hogy igaziak. A Sugarcraft tortaművésze kizárólag cukorból készíti élethű virágait, hihetetlen, de szebb, mint az igazi, ami azért így, leírva túlzásnak érezhető, mégis igaz, így: leírtuk.

Tizennyolcéves korában már megkérték a kezét, akkor a szerelem helyett a színházat választotta. BORBÉLY ALEXANDRA, a Testről és lélekről c. film nemzetközi sikereket elért főszereplője a Katona József Színházban találkozott Nagy Ervinnel, aki akkor még szintén a társulat tagja volt. Állítólag az egész akkor kezdődött, amikor az ünnepelt színész megkérdezte a fiatal, még kezdő színésznőt, hogy mi a véleménye a darabról, amiben éppen játszott. Ám Alexandra, ahelyett, hogy megdicsérte, vagy legyezgette volna a hiúságát, alapos kritikába kezdett, mire Nagy Ervin igencsak megsértődött. Azóta elválaszthatatlanok.
Így vezeti be az interjút Kovács Boglárka, akkor is beszélgetnek, amikor Toldyné Berendi Kitti a színésznő frizuráját fésüli, közben valami különleges fordulat is történik, ami egészen más irányba visz, mint gondoltuk.
Szó volt szerelemről, Nagy Ervinről, megindító őszinteséggel, a két éve halasztgatott esküvőről, a gyermekvállalásról, az anyaságról, a nevelőszülőségről, ami a színésznőt egy kiskamaszhoz köti, egy bonyolult, szenvedélyesen varázslatos kapcsolatról..., amikor valami olyan váratlan történik, ami boldoggá tesz mindenkit, aki a részese lehet. (Így az Olvasóinkat is.)

Dévai Zoltán fotóművész talán itt még nem is tudja, hogy a címlapképre készül...

Túri Glória ékszertervező nem tipikus menyasszonyi ékszerekkel készült, hanem izgalmatkeltő, geometrikus stílust képzelt el... Az OhMyPearl minden darabja egyedi, kézzel készített.
De ez a fotó azt is mutatja már, hogy elérkezett az a pont, amikor elfelejtettük, mi van kint. Íme, a liftben, bent...:-)

Úgy dolgoztunk, mint régen, azzal a jóleső különbséggel, hogy még jobban örültünk annak, hogy dolgozhatunk. Szentpéteriné Csőke Beáta produkciós vezető is úgy látta, minden a helyére került, lelkiekben is, ami szerethető személyiségének is köszönhető és különös werkfotóin szintén átkéredzkedik. Mert hol is a menyasszony, akit éppen Erdős Zsolt kollégánk lencsevégre kap?
 


 

A titokzatos, szórakoztató és őszinte történet, csodálatos képekkel és vendégekkel az Esküvő Trend Magazinban folytatódik.
AKIKNEK A MUNKÁJÁRA BÜSZKÉK VAGYUNK:
Helyszín: MYSTERY HOTEL BUDAPEST
Ruha: ROMANTIKA SZALON
Ékszer: OHMYPEARL
Öltönyök: DIGEL STORE BUDAPEST
Díszlet, dekoráció: BURGER ÉVA
Cipő: HEELS CIPŐ
Fotó: DÉVAI ZOLTÁN ÉS ERDŐS ZSOLT
Videó: KALTENECKER KRISTÓF FILMS
Haj: TOLDYNÉ BERENDI KITTI
Tortavirágok: SUGARCRAFT BY KANYÁRI ESZTER
Podukciós vezető: SZENTPÉTERINÉ CSŐKE BEÁTA
interjú: KOVÁCS BOGLÁRKA
werkmese, amit ITT olvashattatok: HASZNOS ÁGOSTON