Mintha élnének

KANYÁRI ESZTER CUKORVIRÁGOS kertjének virágai ehetőek és gyönyörűek. Íme, a cukorvirágok művésze, aki nem csak tortára készít cukorvirágból élethű díszeket, de ajándékul, szobadíszként is.

Bizony, a kis vázában lévő élethű csokor is cukorból készült


SÉTÁK,
KIRÁNDULÁSOK ÉLMÉNYE, CUKORBÓL

– Szinte bármilyen növény elkészíthető cukormasszából, kérés szerinti színben, méretben – mondja Eszter.
Honnan szerzel inspirációt?
– Nagyon szeretem a vadvirágokat, az egyszerű kerti növényeket, inspirációt gyűjtök egy-egy kirándulás vagy sétám során az aktuális évszak virágaiból. Sokszor készítek fotókat ilyenkor, amelyek alapján megszületik az én cukorvirág verzióm. Tudatosan próbálom a kevésbé népszerű, de mutatós, érdekes virágokat, erdei növényeket is bemutatni az annyiszor választott rózsák mellett. Szerintem igenis helyük van a vadvirágoknak az ünnepi tortán, és személyesebbek lehetnek az adott terület rendezvényein az ott termő, rá jellemző virágzó növények. Az ikebanából és a modern virágkötők munkáiból is inspirálódom – a sogetsu ikebana letisztult, de nyitott irányzata különösen hat rám.

Soha el nem hervadó szeretettel:-) Köszönetajándékul is...

Esküvőkön a meglepetés erejével hatnak. Illatosak a kellemes, ehető alapanyagtól, színükben és formájukban pedig teljesen az élővirágok világát idézik. Előhívják a vendégekből a wow faktort, a csodálkozást, azt a kis csodát, a meglepetést, mely annyira emlékezetes marad, mint az esküvőtök.