Nincs lehetetlen

– Menyasszonyi ruhát választani sosem egyszerű. Vagy azért, mert pontos elképzelésünk van, de egyik ruha sem felel meg ezeknek az elvárásoknak vagy nem tudjuk, mi állna nekünk jól, és tanácstalanul járjuk a szalonokat. Ha mindezt a konfekciótól eltérő testalkattal kombináljuk, a tökéletes ruha megtalálása még nagyobb kihívást jelenthet -mondja OLÁH-LAUTNER BRIGITTA Tervező.

– Pontosan tisztában vagyok ezekkel a nehézségekkel, hiszen magam is jártam hasonló cipőben sok évvel ezelőtt - mondja a tervező. – A végén feladtam a keresgélést, és saját magamnak varrtam a menyasszonyi ruhámat. Akkor még nem tudtam, hogy ez a kihívás, amit tapasztaltam, a közeljövőben sok menyasszonynak a megoldást jelentheti: mára sokéves tapasztalattal rendelkezem a teltebb hölgyek számára készülő ruhák tervezésében és elkészítésében is, így nálam egy arának sem kell kompromisszumot kötnie.
Elengedhetetlen, hogy az első találkozás alkalmával ne a nehézségekkel szembesüljenek a menyasszonyok, hanem a megoldással. Aki úgy dönt, hogy Lautner Design ruhát varrat, a konzultációk során exkluzív környezetben válogathat az anyagok, csipkék, fazonok közül és a különböző stílusú bemutatódarabok felpróbálására is lehetősége van. Számtalan különböző konfekciómérettel rendelkező hölgy keres fel, így az évek alatt megismertem a leggyakoribb félelmeiket, azt, hogy mi miatt feszengenek, milyen területekről szeretnék a hangsúlyt levenni.

– Szeretném, ha a leendő arák lelkesen és nyugodtan vágnának bele a dologba, ezért a kollekció fotózásaim egyik kedvenc témája a több részes, kombinálható ruhák mellett a plus size ruhák bemutatása.   Tapasztalatom szerint a menyasszonyoknak sokat jelent, hogy nem kell lemondaniuk a vágyaikról, hiszen tőlem az elképzelésük szerint megtervezett, minőségi anyagokból, profin elkészített ruhát kapnak.
Szeretek a ruhatervezéshez kreatívan hozzáállni, nem pedig tucat termékeket létrehozni.
Éjféli átöltözés pillanatok alatt? Menyasszonyiruha a hétköznapokon? Miért ne?!
Folyamatosan ötletelek, rajzolok, skiccelek, modellezek. Ez tart frissen, ez motivál.

Egyik specialitásom az akár négy-öt részes, szabadon kombinálható ruhaköltemények megalkotása. Ezeknek az alapja vagy egy rugalmas csipkebody, vagy egy fűző, amihez készül egy egyszerűbb, kisebb szoknya, ami kényelmes viselet egész este, és a táncban sem akadályoz. Gyakran kerül erre a rétegre egy igény szerint levehető látványosabb, drámaibb, uszályos szoknya, ami csodásan mutat a szertartások és a fotózás alkalmával. 

Elérhetőségeim:
Cím: 1181 Budapest, Üllői út 409.
E-mail: info@lautnerdesign.hu
Telefon: +36 30 921 3204
Facebook: lautnerdesign
Weboldal: lautnerdesign.hu
Fotók: Dévai Zoltán, Teicher Mónika, Lautner Brigitta• Interjú: Bézi Anita•Modellek: Bernadett, Sugi