Bármilyen méretre!

Vékony, jó alakú hölgy a MIANTÉ alkalmiruha szalon tervező iparművésze, mégis különleges misszió vezeti, amikor alkot. Fehér-Szűcs Márta nem csak modell alkatúakra gondol tervezéskor. Ügyes szabásvonalainak köszönhetően 34-estől 46-osig megelégedettséggel választják a hölgyek darabjait, de készülnek ennél nagyobb/kisebb, illetve egyedi méretekben is költemények, kifejezetten a megrendelő alakjára. A különleges pillanatokra, minden nő alkatához és álmaihoz igazított alkalmi luxusruhák a gardrób kedves darabjai maradnak –, örömmel és magabiztosan viselik a fontos és szép napokon, újra.

A titok a szabásvonal, a minőségi alapanyag, az eredetiség.

A MIANTÉ koncepciója az, hogy alkattól függetlenül, bármilyen méretben elkészíthető legyen az alkalmi ruha. Ráadásul a nagy méreteket, ügyesen karcsúsítják, és az amúgy is formabontó design-ruhák így még szerethetőbbé válnak.

Mit viseljenek a nagyobb méretűek? Semmiképp se válasszanak zsákruhát! Márta szerint sokkal jobban állnak teltkarcsúaknak a szűkebb fazonok, illetve a felfelé ívelő szabásvonal, a magasított derék is slankít. 
Milyet válasszanak a túl soványak? A közhidelemmel ellentétben a nagyon vékonyka lányokra is figyelni kell, a dekoltázsukra, például. A MIANTÉ itt látható rózsaszín selyem-meaderének ügyesen varrott kosárkáitól a nőiesség hangsúlyos lesz.

Honnan az inspiráció?
– Spanyolország, az utazás és a flamencó ihlette ezt a kollekciómat - mondja a Tervező–, melyet a romantikus elegancia áthat. A vibrálás, az állandó mozgás, az öröm hazája ez. Éljen a ruha, határoztam el.
A ruháid táncra kelnek kisebb mozgásra is, a fekete szoknyák temperamentumossága, a spanyol nők ereje, izzása és a romantikus, szelíd rózsaszín, virágos elemek, pasztellek gyengédsége egyszerre jellemzik a kollekciót.
A ruhák a nő mozgásával életre kelnek, ez is fontos szempontom a tervezéskor.
Az egyik kreációt magadról nevezted el.
Arany és bézs között játszó overál-ruha a MARTHA, olyan uszály csatlakozik hozzá, mely szoknyás estélyi illúzióját kelti. Színházi előadáson láttam egy hölgyet, overált viselt, amihez uszály csatlakozott.... Akkor még nem foglalkoztam tervezéssel, de ez, a jelenet, a nő fennségessége, a ruha és az alkalom bevésődött. Minden kollekciómnak védjegyévé vált az élmény és egy hozzá passzoló, jól kombinálható, változtatható darab születik belőle újra.

„Minden ruhámba belecsempésztem valami kis extrát, az egyszerűbb szabásokba is, ez a megunhatatlanságuk és a szerethetőségük része.”
Fehér-Szűcs Márta,
a Mianté tervezője, a fenti képen a MARTHA fantázianevű overálban:-)

Online is rendelhetőek a ruhák. Ha a pontos méretet elkülditek, a MIANTÉ próba nélkül elkészíti, információk itt: MIANTé

A teljes cikket az Esküvő Trend Magazin aktuális számában olvashatod.
Fotó: Szentpéteri Csőke Bea•Helyszín: Csabai Rendezvénypajta• Smink: Szalai Nikoletta•Haj:Jankó Dávid•Modellek: Betta, Sugi, Virág/Avantage Management • Dekoráció: M&L Design
Külön köszönet a menyasszonyi ruháért a Lautner Design-nak, PROKSA SZANDRA, a TV2 műsorvezetője viseli.