A kis templom ereje

Balaton környéki, bájos templom és egy szemérmes, szelíd és mégis varázslatosan látványos alkalmi- és esküvői kollekció. GÉVAI GABRIELLA lélekkel is átszőtt különlegesen érzékeny öltözékeit mutatjuk be és ajánljuk, szeretettel.

Ki itt belépsz..., és nem az következik, ahogy megszokásból folytatnád. Hanem elönt a remény. A színes madarakkal hímzett, égkék szoknyát nézve pedig Dante Pokla helyett eszedbe jut a bibliai idézet: "Nézzétek az ég madarait! Nem vetnek, nem aratnak, csűrbe sem gyűjtenek..." , mint a Paradicsomban, úgy élik meg a földi pillanatot.

Sokkal izgalmasabb és érzékibb a szemérem, mint a kitárulkozás – vallja GÉVAI GABRIELLA iparművész, akit menyasszonyi kollekciója tervezésekor a sejtelmesség, a csend és a fülei régi templom ihletett, melynek szépségét észrevette már akkor, amikor a kegyhely romokban állt. A szakrális hely jó szolgára akadt plébánosában, és ahogy restaurálták, úgy készültek hatására sorra a gyönyörű ruhák a legszebb ünnepre: a templomi esküvőre.

A vállat, a kart finomabbnál-finomabb kelmék kényeztetik. Templomban az etikett szerint sem lehetne meztelen a váll. És hogy ez puszta formaság, tradíció lenne?
– Szükség van a szakralitásra, a templomi esküvő nem felesleges, hanem identitásunk része – mondja GÉVAI GABRIELLA divattervező.
A lélek megtisztul, frissül tőle, már e képsorokat nézve is.  Az anyagokat is érdemes figyelni: gyönyörűen hímzett csipkék, puha shifonok, tüllök, fényesen csillanó selymek, mintázatuk gazdag, varázslatos.

„Esküvői ruhákkal foglalkozni bizalmi munka. Akkor lesz a legszebb, ha a menyasszonyt megismerem, megnyílik előttem, a szokásairól, az életútjáról mesél. Amit megtudok Róla, azt a ruha stílusába beleképzelem és eszerint tervezek. Három próba után megszületik a személyre szóló öltözék. Aki zárkózottabb, vagy sietne, az bérelhető ruháim közül tallózhat.”
GÉVAI GABRIELLA

A menyasszonyok, akik ellátogatnak GÉVAI GABRIELLÁHOZ, a divatfelettit találják meg ruhakölteményeiben. A romantika időtlenségét fejezi ki ez a kollekció: megáll az idő, elakad a lélegzet és az óramutató. Mintha a boldog pillanat hosszabb lehetne.

KERESD A TERVEZŐT ITT!
Tel: +36 30 317 5 483
e-mail: gabriella.gevai@gmail.com
Web: gevaigabi.hu
Insta: gevaigabriella
Az anyag létrejöttében köszönet a közreműködőknek:
fotó: Vörös-Csuta Andrea • frizura: Deres Nóra fodrászmester • smink: Harczi Adrienn ezüstérmes világbajnok • modell: Kovács Panka • ruha: Gévai Gabriella • helyszín: Füle, Keresztelő Szent János katolikus templom, külön köszönet Barta Tibor atyának! 
További gyönyörű képek és ruhák az ESKÜVŐ TREND MAGAZINBAN, az újságárusoknál!