LÁTVÁNYOS BŐRFIATALÍTÁS– PLASZTIKAI SEBÉSZ NÉLKÜL

Rohonczi Anita – divatblogger nevén Festy –esküvője előtt a BÁRSONY ORVOS-ESZTÉTIKA kezelését választotta és talán szebb volt nagy napján, mint valaha. A különleges bőrmegújító esztétikai kezelések hatásáról beszélgettünk dr. LUKÁCSI ANDREA bőrgyógyász szakorvossal.

–Sokat tehetünk életmódunkkal, C, E, D vitaminokkal, megfelelő fényvédelemmel bőrünk fiatalságának megőrzéséért – mondja dr. Lukácsi Andrea, a BÁRSONY ORVOS-ESZTÉTIKA bőrgyógyász szakorvosa, – de észre kell venni, amikor ez már kevés. Jó hír, hogy a Vivace multi mikrotűs rádiófrekvenciás eljárás és a DUO RF termális arcfrissítő kezelés hosszú távon sokat segíthet, hogy egy nő tartósan megőrizze arckontúrját, friss, feszes, üde bőrét. Rövid távon is mindenki észlelni fogja a kellemes változást, mondjuk az esküvőn: az arcbőr fiatalosabb, feszesebb, tónusosabb lesz. Festy jól döntött, mikor rádiófrekvenciás szépészeti eljárást választott.

Rohonczi Anita, a Festy in Style-t néhány év alatt csúcsra járatta, később, az ország egyik legbefolyásosabb divat-influenszereként luxusmárkák népszerűsítésével foglalkozott. Az eredeti végzettsége szerint kartográfus lány közben vakok és gyengénlátók számára tervezett speciális iskolai atlaszt. Pár éve ismerkedett meg szerelmével, akinek hatására immár professzionális szinten tért vissza régi hobbijához, a fotózáshoz, és a dokumentumfilm-rendezésbe együtt vágtak bele a Pécsi Tudományegyetem rendezői szakán.

Esküvőjéhez Festy Daalarna ruhakölteményt választott, de mielőtt erre sor került volna, a Bársony Orvos-Esztétika különleges bőrmegújító szépségkezelésére ment. A nagy napon aztán úgy tündökölt, mint talán még soha...

Mielőtt egy kezelést a szakasszisztens elvégezne a Bársony Orvos-Esztétikai Központban, orvos ellenőrzi az illető bőrét. Ezt teszi Ön is. Van ellenjavallat, nem mindenki alkalmas arra, hogy rádiófrekvencián alapuló anti-aging kezelést igénybe vegyen? Ezért szükséges előzetes orvosi konzultáció?
–A kezeléseket minden esetben szakorvosi vizsgálat előzi meg nálunk, bőrgyógyász tájékoztatja a vendéget az elérhető eredményről és a fontos tudnivalókról, arról is, speciálisan melyik a legoptimálisabb eljárás a bőrének. Jó hír, hogy kevés kizáró tényezővel kell számolni, az ellenjavallatok közé az aktív gyulladásos bőrbetegségek: pl. ekcéma, pikkelysömör, acne tartoznak. Amennyiben valakinek nincs aktív bőrtünete, elvégezhető. Figyelembe kell még venni érzékenyebb bőrűek esetén, hogy esetleg provokálhatja a gyulladásos tüneteket, ilyenkor még fontosabb jóval az esküvő előtt elvégeztetni, így az esetleges mellékhatások meggyógyulhatnak. Az eljárás nincs évszakhoz kötve. Télen és nyáron is alkalmazható, ugyanis nem fényérzékenyítik a bőrt.

BŐRFESZESÍTÉS GYORSAN, HATÉKONYAN!
Mi a különbség a DUO RF termális arcfrissítés és a VIVACE eljárás között, melyik kinek ajánlott inkább?
A DUO RF rádiófrekvenciás eljárást azoknak ajánljuk, akik gyorsan regenerálódó bőrfiatalító megoldást keresnek, vagyis rövidebb idő alatt hatékony beavatkozásra várnak.
A prémium kategóriás kezelés rendkívül kíméletesen, vagyis tű nélkül, mégis hatékonyan kezeli a finom ráncokat, újítja meg a bőrt. A rádiófrekvenciás energia hatására hőhatás keletkezik, mely a bőr mélyebb rétegeiben is kifejti erejét és beindítja a kollagén termelést. Mikrosérüléseket sem okoz, tehát nem is kell kivenni mondjuk emiatt másnapra szabadságot és már közvetlenül az első kezelés után a vendég azonnal észleli bőrének kedvező változását.
Viszont mivel kíméletesebb, sűrűbben kell alkalmazni. Hetente egyszer, 4-6 héten át javallott, vagyis ha valaki esküvőre készül, és ott szeretne gyönyörű bőrrel megjelenni, akkor úgy két hónappal a nagy nap előtt el kell kezdeni az eljárást.

"A Vivace már nem csak bőrfeszesítésre alkalmas, hanem látványos bőrfiatalításra is, a bőr még mélyebb rétegeibe jutunk"

BŐRFIATALÍTÁS, 3-4 HÓNAP ALATT
A VIVACE egy erősebb beavatkozás, viszont látványosabb eredményeket ígér... Időigényesebb és a szépségért meg is kell szenvedni...
–A Vivace már nem csak bőrfeszesítésre alkalmas, hanem látványos bőrfiatalításra is, a bőr még mélyebb rétegeibe jutunk, itt már tűket is használunk. Az eljárás azonban nem jár fájdalommal, hiszen fájdalomcsillapítás előzi meg a beavatkozást.
Mondhatjuk, hogy a DUO RF a menyasszonynak, a VIVACE az édesanyjának szól inkább?
–Nagyon sok fiatal túlzásba viszi a napozást, nem gondol bőröregítő hatására, a szoláriumot is télen-nyáron használják, és akár az autónk üvegén keresztül is túl sok UV-A napfény érheti arcbőrünket... Ha az illető nem használ nap mint nap fényvédőt, azzal gyorsítja bőre öregedését. Kevesen tudják, hogy a fényvédő krémnek a női retikülben a helye, nem elég reggel használni, ugyanis maximum két-három órás időintervallumban hatékonyak, így napközben újra kellene alkalmazni... Így aztán egyre több az olyan eset, amikor fiatal korban, idő előtt jelennek meg a ráncok.
A menyasszonyok életkora ráadásul amúgy is kitolódik, nem ritka a 35 év vagy afölötti házasságkötés...
–Ezen okok miatt sok menyasszony választja a VIVACE eljárást is, mely még hatékonyabb, hiszen a bőr mélyebb rétegeiben indítja be a kollagén-termelődést és nem csak feszesít, de ránctalanít is. Az eljárás azonban időigényesebb, 3-4 hét szünettel 2-3 beavatkozás szükséges a kívánt eredményért, vagyis esküvő előtt három-négy hónappal el kell kezdeni a kezelést.

A FIATALSÁG TERMÉSZETES ÉRZETE
Minden egyes esetben észlelik majd az ismerősök, hogy valami kellemes történt?
–Látványos a különbség, igazi meglepetés, ugyanakkor megmarad a természetes hatás, a plasztikai sebészeti beavatkozásokkal szemben az arc szerkezete, kinézete nem változik meg, csak eltűnnek a mély ráncok, tömörebb, feszesebb, üdébb arcbőr keletkezik.
Ellenzi a plasztikai sebészeti eljárásokat?
–Semmit sem ellenzek, ami egy nőt szebbé és boldogabbá tesz, természetesen egészségének megőrzése mellett, és vannak esetek, olyan bőrállapot, amikor már csakis azokkal érhető el a kedvezőbb, fiatalos kinézet. Aki viszont a rádiófrekvenciás kezelést időben és megfelelő rendszerességgel alkalmazza, az némiképp megállathatja a bőröregedés folyamatát, időt nyer, kitolhatja a sebészeti fiatalítást.

Meddig szól a rádiófrekvenciás kezelés hatása?
–Nem örökre, egy-két évente jó megismételni, de ezzel lassítható a bőr öregedési folyamata. Nyilván van az a kor, van az a bőrállapot, melyen látványos javulást már csak plasztikai sebész érhet el, de a rádiófrekvenciás kezelések megfelelő időben való alkalmazása olyan hatékony, hogy azok a nők, akik élnek vele, évtizedekig nem is gondolnak plasztikai sebészre.
Mindenki rohan, főleg a menyasszony. Meddig tart egy kezelés?
–A termál DUO RF alig fél-egy órát vesz igénybe, a VIVACE eljárás során, mint mondtam, tűket is használunk, így ott a fájdalomcsillapításra még fél órát kell számolni. De mi az az egy, másfél óra egy kellemes környezetben, anivel az ember éveket nyerhet?

Fotó: secretstories