7+1 feltétel: a hosszan tartó szerelemért

A hasonló háttér elengedhetetlen! Bár sokan állítják, hogy az ellentétek vonzzák egymást, ám ez rövid ideig igaz csak. Szakértők szerint a megegyező társadalmi háttér és viselkedési norma nagyon fontos a szerelem kialakulásában.
A távkapcsolatok sem hosszú távúak! Ezért is nagyon fontos, hogy földrajzilag közel legyetek egymáshoz, és minél többet tudjatok találkozni.
A másik számára vonzó karakterjegyek is döntő fontosságúak. Egy korábbi kutatásból kiderült, a külső megjelenésen kívül mi az, ami még összeköt Téged Vele...
Érzelmi kötődés... Egy szerelemmel teli kapcsolatban elengedhetetlen, hogy a másik érzelmi szükségleteit kielégítsük. Ha például te igényled az állandó érintéseket, öleléseket, fontos, hogy a pasid ennek eleget tegyen. Ha neki viszont arra van szüksége, hogy neked is fontos legyen a hobbija, akkor arra kell figyelned, és engedd el egy focimeccsre, el is kísérheted, persze.
Fizikai és érzelmi vonzalom nélkül nincs szerelem. A szexuális együttlétek ugyanis elengedhetetlenek a kötődés megerősítésében.
Valószínűleg számodra is nagy fontossággal bír az, hogy mit gondolnak a pasidról a barátaid, családtagjaid. Ha ők áldásukat adják a kapcsolatotokra, az szintén hozzátesz a szerelem kialakulásához.
Romantika akkor is szükséges, ha egyébként nem igénylitek állandóan. Időnként muszáj sort keríteni rá, ha erősíteni akarjátok a szerelmeteket.
Fontos a bizalom, de még a 20 éves kapcsolatoknál is elengedhetetlen, hogy ne tudjatok egymásról mindent. Kell egy kis titokzatosság, hogy izgalmas maradjon a kapcsolat.