ORSOYA DARCHI – világunk kérdéseit feszegető fashion trendje

Orsoya Darchi divatbemutatói mára olyan fashion-eseményt jelentenek, melyre oda kell figyelni. Mindig új oldalról közelíti meg a nőiséget, és miközben lágy kelmék játszanak velünk, valahogy úgy, ahogy még sosem, a progresszió elcsábít, az életöröm ízfantáziákkal karöltve repít el messzire a hétköznapokból. Aztán okosabban hoz vissza a földre. Élmény öltözni, enni, katartikus létezni, a lét titokzatos teljessége körvonalazódik a levegőben, modellé válik a nő egyediségében és kifinomulttá az úton.

Atmosphere kollekció
A márka új kollekciója az ősi és a modern izgalmas kombinációjának narratívája mentén fogalmazódott meg. Kapcsolódik a földhöz, a természethez, a múlthoz, a rítushoz. Az alkotás progresszív energiáit felhasználva csatornázza be az ősi tapasztalatot a modern technológia transzformatív dimenziójába.
A tervezőnő új kollekcióját a természetes anyagok, a hagyományos alapok, a naturális és attraktív színek változatossága jellemzi. A szabásvonalak és a kivitelezés formanyelve high-tech vizualitással olyan világot teremt, amely a science fictionok atmoszféráját megidézve kalauzol el az emberiség talán nem is olyan távoli jövőjébe. Az új technikák, az innovatív formavilág, a modern technológiák használata és a futurisztikus hangulat földközeli, természetes, ősi alapokon nyugszik. A textil, mint szövet, a történet szövetének, a világ szövetének allegóriájává válik az értő kezekben.

A kollekció inspirációforrásaként az elképzelt jövők világából ismert, soha nem volt lényeket idéző, mély akkordként megjelenő hangulat szolgált, amely – mint egy borzongató csók – árnyalja a kollekció hangulatát.
Az Atmosphere kollekció a luxus, a hagyomány, az innováció és egy új jövőkép felvázolásán keresztül mutat rá világunk aktuális kérdéseit feszegető trendekre: ember és technológia kapcsolata, digitalizáció kontra hagyomány, a tradíció ereje és a mesterséges intelligencia által a szemünk láttára megteremtett új istenek nyugtalanító kavalkádja. Az Orsoya Darchi új kollekciója a kreativitás erejével életre hívott válasz kíván lenni a mai ember lehetséges öndefiníciójára.

Fotók:
Porczió Norbert • Bertli Zoli • Philip • Jóbi Gergő • Chován Eszter